ABD'de eşcinsel gece kulübünde katliam: 50 ölü, 53 yaralı

ABD’nin Orlando kentinde en popüler eşcinsel gece kulüplerinden Pulse Club’da ateş açan saldırgan 50 kişiyi öldürdü, 53 kişi yaralandı. Müşterileri rehin alan saldırgan, düzenlenen operasyonla öldürüldü.
ABD’de bu ay LGBTİ (lezbiyen, gay, biseksüel, trans, interseks) topluluklar farklı şehirlerde Onur Yürüyüşleri düzenleyerek kimliklerine sahip çıkarken IŞİD, Florida eyaletinin Orlando kentinde eşcinselleri hedef aldı.

Şehrin en popüler eşcinsel gece kulüplerinden Pulse Club’da etrafa ateş açan silahlı saldırgan, en az 50 kişinin ölümüne yol açtı. Kaçamayan müşterileri rehin alan saldırgan, üç saat sonra operasyonla öldürüldü.

IŞİD'E BAĞLILIK YEMİNİ ETTİ

Ömer Sıddık Metin isimli Afgan asıllı Amerikalı saldırganın olaydan dakikalar önce 911’i arayarak IŞİD’e bağlılık yemini ettiği öğrenildi. Yerel güvenlik yetkilileri de saldırganın katliam sırasında IŞİD’e bağlılık yemini ettiğini ve 15 Nisan 2013’te Boston Maratonu’nu kana bulayan Çamayev kardeşlere referans verdiğini söyledi. IŞİD bağlantılı Amaq haber ajansı saldırıyı örgütün üstlendiğini bildirdi.

"HERKES KOŞARAK UZAKLAŞSIN"

Cumartesi Latin gecesi temalı eğlenceye gelen yaklaşık 350 kişi, saat 2 sularında kapanmasına az bir süre kala kulüpte dans ediyordu. Bir anda ateş seslerinin duyulmasıyla büyük panik yaşandı. Dans pistindekiler yere kapaklanırken üzerlerine cam parçaları yağdı. O sırada barda içki almakta olan Christopher Hanson, “İnsanların yere düştüğünü gördüm. Emekleyerek dışarı çıktım. Her yer kan olmuştu” dedi. Pulse Club’un Facebook hesabından “Herkes koşarak uzaklaşsın” mesajı paylaşıldı.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "ABD'de eşcinsel gece kulübünde katliam: 50 ölü, 53 yaralı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete