close

Validebağ’da direnmenin cezası: 7.5 yıl

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu ile ilgili mahkeme kararını tanımamasına karşı çıkan 15 kişi hakkında soruşturma açıldı.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in seçim vaatlerinin temelinde olan Validebağ Korusu ile ilgili düzenlemelere semtliler karşı çıkmış, korunun yanında yapılması planlanan cami inşaatı semtlilerin tepkisiyle karşılaşmıştı.

10 Kasım 2014 tarihinde inşaatı protesto eden vatandaşlara polis biber gazıyla müdahale etmiş, çok sayıda vatandaş yaralanmıştı.

15 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA

Aynı gün beton mikserlerinin inşaat alanına girmesine engel olmak isteyen 15 kişi hakkında aylar sonra soruşturma başlatıldı.

7.5 YIL HAPİS İSTEMİ

Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcısı Alim Yaşar, izinsiz toplantı ve oturma eylemi yapıldığı iddiasıyla sanıklar hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve görevi yaptırmamak için direnmekten 1 yıl 3 aydan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

‘EYLEMCİLER DİRENDİ’

Sanıkların polis bariyerine taş, soda şişesi ve bilye attığını öne süren savcı, hazırladığı iddianamede olay yerine gelen polis ekiplerinin izinsiz toplantı yapan gruba dağılmaları yolunda anons yaptığını ancak eylemcilerin buna direndiğini kaydetti.

‘KADEMELİ GÜÇ KULLANILDI’

Basının da yakından takip ettiği direnişte, sanıkların polise taş, bilye ve soda şişesi attığını öne süren savcı, özellikle kadınların yaralandığı polisin müdahalesininse kademeli güç kullanma olduğunu savundu.

Kaynak: Milliyet / Esra Alus

    :

    :

    :

    :

    "Validebağ’da direnmenin cezası: 7.5 yıl" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ