Günün Videosu

NASA'dan heyecanlandıran Mars açıklaması

Curiosity'den elde edilen verileri açıklayan NASA Mars'ta bir zamanlar dünyaya benzeyen bir atmosfer bulunduğunu açıkladı.
Curiosity'den elde edilen verileri açıklayan NASA, Mars'ta bir zamanlar dünyaya benzeyen bir atmosfer bulunduğunu açıkladı. Gezegendeki kayalarda yüksek miktarda manganez oksitler bulunduğunun altını çizen bilim insanları, bunun şimdiye kadar kızıl gezegenin bir zamanlar dünyadaki benzer bir atmosfere ev sahipliği yaptığına dair en net bulgular olduğunu belirtiyor. 

Hürriyet'in haberine göre konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Los Alamos National Laboratory çalışanı Nina Lanza, şimdiki hedeflerinin manganez oksitlerin nasıl meydana geldiğini keşfetmek olduğunu belirtti. Zira manganez oksitler suyun ve oksijenin olmadığı ortamlarda oluşamıyor. Bu bulgunun Mars'ta bir zamanlar yaşam olup olmadığını etkisi de mercek altına alınacak. 

2015'in ilk aylarında NASA'nın Mars yüzeyindeki aracı Curiosity gezegenin yüzeyinde bir tür tuz molekülü olan kalsiyum Perklorat bulmuştu. Son yıllarda Mars'ı mercek altına alan ve bu gezegen üzerinde çeşitli incelemelerde bulunan NASA, geçtiğimiz yıl Mars’ta akan su olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu açıklamıştı.

Kaynak: hurriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "NASA'dan heyecanlandıran Mars açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete