​İstanbul’da 5 bin polisle denetim

İstanbul Polisi, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın koordinesinde, 39 ilçede eş zamanlı asayiş uygulaması yaptı.
İstanbul’da 39 ilçede eş zamanlı, “Yeditepe Huzur” operasxyonu adı verilen 5 bin polisle asayiş uygulaması yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, neredeyse her gün bir ilçede, her hafta il genelinde düzenlenen uygulamara bir yenisini daha ekledi. Suça engel olmak ve suçluları yakalamak amacıyla yapılan uygulama, İstanbul’un 39 ilçesinde, 117 mahallesinde, eş zamanlı olarak başladı. “Yeditepe Huzur” sloganıyla başlatılan denetimleri, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan koordine etti. Asayiş Şube Müdürlüğü’nce planlaması yapılan çalışmaya; Çevik Kuvvet, Kaçakçılıkla Mücadele (İKP), Mali Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele (İNP), Terörle Mücadele (TEM), Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve ilçelerde görev yapan 5 bin polis katıldı.

Uygulama kapsamında, görevlendirilen polisler, akşam saatlerinde, emniyet müdürleri ve amirlerinin belirledikleri noktalarda bir araya geldi. Günlük görevlerinin ardından İstanbul’un huzuru için mesai yapan ekipler, 3 ayrı gruba ayrıldı. “Yaya denetimi”, “trafik uygulaması” ve  “işyeri kontrolü” olarak planlanan uygulama saat 20.00′de başladı.

Yaya denetimi yapan polisler, “Başlayın” talimatıyla bir anda cadde ve sokaklara dağılarak, şüpheli gördükleri kişileri durdurdu. Üst araması yapılan şüphelilerin Genel Bilgi Tarama (GBT) sistemi üzerinden, suç kayıtlarına da bakıldı. Trafik ekipleri ise, belirlenen kontrol noktalarında, şüpheli görülen  araçları durdurdu. Ehliyet ve diğer belgeleri incelenen sürücülere, alkol kontrolü yapıldı. Araçlar ve içindekiler,  motosikletli asayiş ekipleri tarafından tek tek arandı. İşyerleri ve kafelere giren polisler ise çalışma ruhsatları ve izin belgelerini kontrol etti. Kapalı alanlarda sigara içilip içilmediği denetlendi.

    :

    :

    :

    :

    "​İstanbul’da 5 bin polisle denetim" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete