Bahçelievler Katliamı sanığına beraat: Adil yargılanmamış!

Bahçelievler Katliamı davası sanıklarından Ünal Osmanağaoğlu'nun "adil yargılanmadığı"na ilişkin AİHM kararı üzerine açılan ve hayatını kaybetmesiyle mirasçılarının sürdürdüğü davada beraat kararı çıktı.
Türkiye İşçi Partisi üyesi 7 devricinin katledilmesinde yer alan Ünal Osmanağaoğlu için beraat kararı verildi.

Bahçelievler Katliamı davasından hüküm giyen Ünal Osmanağaoğlu'nun, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) lehine verdiği "adil yargılanmadığı" kararı üzerine açılan ve hayatını kaybetmesiyle mirasçılarının sürdürdüğü davada beraatına karar verildi.

Cumhuriyet Savcısı Halis Özmen daha önce verdiği, Osmanağaoğlu'nunberaatını istediği esas hakkındaki görüşünü tekrarladığını bildirdi.

Osmanağaoğlu'nun mirasçılarının avukatlarından Başer ise beraat kararı isteyerek, "Kendisi zaten vefat etmiştir ancak isminin temizlenmesi açısından bu davaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Avukat Namkoç da Osmanağaoğlu için beraat talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı Deniz Gül, heyetçe yaptıkları müzakerenin ardından, "atılı suçları işlediği yönünde mahkumiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak ve inandırıcı somut deliller elde edilemediğinden, Osmanağaoğlu'nun beraatına oy çokluğuyla" karar verdiklerini açıkladı.

Kaynak: haber.sol.org.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bahçelievler Katliamı sanığına beraat: Adil yargılanmamış!" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete