​Esnaf Kapalıçarşı'yı işgal etti!

Kapalıçarşı'da yarına kadar dükkanlarını boşaltmaları yönünde tebligat gönderilen yaklaşık 80 esnaf eylem yapıyor.
Kapalıçarşı sandal Bedesten esnafı çarşıyı işgal etti. Bedesti’nin 4 ana kapısına kilit vurdu. Esnaf içerde Direniş başlattı.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Esnaf ailelerinin de dışırada destek verdiği eylemde görüşmeler de başladı. İşgalci esnafın temsilcileri ile İstanbul Valiliği arasında görüşmeler sürüyor.

BU BİR SOSYAL FACİADIR

Sandal bedesten dernek başkanı Hüseyin Kaya Kandemir Taraf’a yaptığı açıklamada ‘ Vali ile avukatımız görüşme yapıyor. Avukatımız yerin ihaleye çıkma sebebi olan restorasyon ihtiyacının olmadığı gerekçesi ile şikayetçi oldu. Valilik ile yapılan görüşmede aldığımız bilgiye göre valilik il imar müdürlüğüne yazı gönderdi, restorasyon gerekli midir diye. Süreç uzun sürecek. Bu olay sosyal faciadır. Tek çözüm siyasi iradenin duruma el koyup ihalenin iptal edilmesidir” dedi.

SLOGANLAR YÜKSELİYOR

Kapalı Çarşıda bekleyiş devam ediyor. İçerideki 25-30 Kişilik grup yarına kadar Çarşı’yı terk etmeyeceklerini söylüyor. Dışarıda aileleri ile bekleyen esnaf ise “İhalede hile var, sahtekar vakıflar, yönetim istifa”sloganları atılıyor

İHALEYİ ALAN FİRMA SAHIBI VAKIFLARLA GÖRÜŞÜYOR

Vakıfların açtığı 20 yıllık bedel Karşılığında restorasyon ve ayda 850 bin liralık kira bedeli teklifi ile ihaleyi alan Hüseyin Kaya’nın  vakıflarla görüşme halinde olduğu öğrenildi. Dernek Başkanı’na meseleyi çözemeye çalışacağına dair haber gönderdi.



Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Esnaf Kapalıçarşı'yı işgal etti!" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ