Zehra'nın tek isteği akülü tekerlekli sandalye

Manisa'da doğuştan yürüme engelli 13 yaşındaki Zehra Özcan, tekerlekli sandalyesi olmasına rağmen yaşıtları gibi günlük işlerini daha rahat yapabilmek için akülü tekerlekli sandalye istiyor.
Yunusemre İlçesi'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşayan altı kişilik Özcan ailesinin en küçüğü Zehra Özcan, doğuştan yürüme engelli. Aynı zamanda böbrek yetmezliği sebebiyle diyalize giren Zehra Özcan, ebeveynlerinin yardımıyla ve tekerlekli sandalyesiyle evine 1 kilometre mesafedeki okuluna gidebiliyor. Ancak küçük Zehra, yaşıtları gibi sokakta daha rahat gezebilmek ve gündelik işlerini yapabilmek için akülü tekerlekli sandalye hayali kuruyor. İsteğini söylerken gözleri dolan Zehra Özcan, "Ben akülü araç istiyorum. Başkada bir şey istemiyorum. Olursa çok iyi olurum. Ben de dışarı çıkarım" dedi.

İŞÇİ BABANI GÜCÜ YETMEDİ

İnşaat işçisi baba 51 yaşındaki Faik Özcan, "Ben geçimimi inşaatta çalışarak sağlıyorum. Hava iyi güneşli ise çalışıyoruz. Hava kötü yağmurlu ise çalışmıyoruz. Bu yüzden maddi sıkıntı yaşıyorum. Zehra'ya bir akülü araç alamadım. Şu anda normal bir tekerlekli sandalyesi var. Normalde kendi sandalyesi kırık döküktü. Fakat hastaneye gittiğinde sağ olsun bir hemşire bu aracı vermiş. Akülü araç dağıtan hayırsever vatandaşlardan tek istediğim kızım Zehra'ya da akülü araç yardımında bulunmaları. Kızım için akülü araç çok iyi olur. Allah şimdiden yapacakları yardımdan razı olsun" dedi.

Kaynak: Ersan Erdoğan | DHA

    :

    :

    :

    :

    "Zehra'nın tek isteği akülü tekerlekli sandalye" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete