Gençlerin aşk anketinden çıkan ilginç sonuç

14 Şubat Sevgililer Günü için 1015 üniversite öğrencisine aşka bakışları soruldu.
Bey­koz Lo­jis­tik Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Halk­la İliş­ki­ler ve Ta­nı­tım Prog­ra­mı ta­ra­fın­dan bu yıl dör­dün­cü­sü ger­çek­leş­ti­ri­len “Genç­le­rin Aş­ka Ba­kı­şı 2015” ko­nu­lu an­ket so­nuç­lan­dı.

İn­ter­net or­ta­mın­da ger­çek­leş­ti­ri­len “Genç­le­rin Aş­ka Ba­kı­şı 2014” ko­nu­lu an­ke­te 17-27 yaş ara­sın­da­ki 1015 üni­ver­si­te öğ­ren­ci­si ka­tıl­dı.

An­ke­te ka­tı­lan genç­le­rin yüz­de 46’sı ilk aşk­la­rı­nı 16 ya­şın al­tın­da ya­şadığını ifade etti.

AŞKIN ANLAMI SEVGİ+SAYGI

An­ke­te ka­tı­lan üni­ver­si­te genç­le­rinin yüz­de 38’i­ne gö­re aşk, “sev­gi ve say­gı­”, yüz­de 27’si­ne gö­re ise “dün­ya­nın en tat­lı mut­lu­lu­ğu­”nu ifa­de edi­yor.

Genç­le­rin yüz­de 49’u aşık ol­du­ğu ki­şi­ye his­le­ri­ni yüz yü­ze ifa­de ede­ce­ği­ni söy­ler­ken, te­le­fon ara­cı­lı­ğıy­la söy­le­ye­ce­ği­ni be­lir­ten­le­rin ora­nı yüz­de 14, sos­yal med­ya­dan ila­nı aşk ede­ce­ği­ni söy­le­yen­le­rin ora­nı yüz­de 8. Genç­le­rin yüz­de 21’i aşık ol­duk­la­rı ki­şi­ye ‘aş­kı­m’ di­ye hi­tap edi­yor, sev­di­ği­ne  ‘sev­gi­li­m’   di­yen­le­rin ora­nı yüz­de 15.

EN BÜYÜK ÇILGINLIK

Genç­le­re gö­re aşık ol­duk­la­rı ki­şi için ya­pa­bi­le­cek­le­ri en bü­yük çıl­gın­lık, sev­dik­le­ri ki­şi ile giz­li­ce ev­len­mek.

Aşık ol­duk­la­rı ki­şi ile bir çıl­gın­lık ya­pa­rak giz­li­ce ev­le­ne­bi­le­cek­le­ri­ni söy­le­yen genç­le­rin ora­nı yüz­de 30 iken, aşık ol­duk­la­rı­nı ki­şi­nin ka­pı­sın­da ya­ta­cak­la­rı­nı söy­len genç­le­rin ora­nı yüz­de 24, sev­dik­le­ri ki­şi­yi ka­çı­ra­cak­la­rı­nı söy­le­yen genç­le­rin ora­nı ise yüz­de 10.

HİÇBİRİNE KIYAMIYORLAR

An­ket­te genç­le­re aşık ol­duk­la­rı ki­şi için ai­le­le­rin­den mi, pa­ra­dan mı yok­sa oku­lu­nuz­dan/işi­niz­den mi vazge­çer­si­niz di­ye so­rul­du­ğun­da, genç­le­rin yüz­de 45’i hiç­bi­rin­den vaz­geç­me­ye­ceğini be­lirt­ti­.

EN BEĞENİLEN AŞK DİZİSİ: MEDCEZİR

“Genç­le­rin Aş­ka Ba­kı­şı 2015” ko­nu­lu an­ke­tin so­nuç­la­rı­na gö­re üni­ver­si­te genç­li­ği­nin en be­ğen­di­ği aşk di­zi­si yüz­de23 oy­la Medcezir olur­ken, en be­ğe­ni­len aşık çift yüz­de 25 oy­la Bir Er­kek Bir Ka­dın İki Ço­cuk di­zi­si­nin ka­rak­te­ri Ozan ile Zey­nep ol­du.

En be­ğe­ni­len di­zi­nin ka­rak­ter­le­ri Ya­man ve Mi­ra ise yüz­de 24 oy­la ikin­ci sı­ra­da yer al­dı.

EN BEĞENİLEN ÇİFT

Bu­rak Öz­çi­vit-Fah­ri­ye Ev­cen An­ket so­nuç­la­rı­na gö­re sos­yal med­ya­da en çok be­ğe­ni­len aşık çift ise yüz­de 61 oy­la Bu­rak Öz­çi­vit-Fah­ri­ye Ev­cen iki­li­si ol­du.

TENCERE KAPAK

Gençlerin en beğendiği aşk şarkısı bu yıl yüzde 29 oranıyla Kenan Doğulu’nun Tencere Kapak isimli parçası oldu.

EN İYİ AŞK FİLMİ TİTANİC

Üni­ver­si­te genç­le­ri­nin en be­ğen­di­ği aşk fil­mi ise açık ara Ti­ta­nik ol­du. Genç­ler yüz­de 42 ora­nın­da Ti­ta­ni­k’­i se­çer­ken, Aşk Te­sa­düf­le­ri Se­ver yüz­de 30, Aşk Sa­na Ben­zer yüz­de 12, Unu­tur­sam Fı­sıl­da yüz­de 11 ora­nın­da oy al­dı.

"BEN SANA MECBURUM"

An­ke­tin so­nuç­la­rı­na gö­re üni­ver­si­te genç­li­ği­nin en be­ğen­di­ği aşk şii­ri 2013 ve 2014 yıl­la­rın­da ol­du­ğu gi­bi açık ara Atil­la İl­ha­n’­ın “Ben Sa­na Mec­bu­ru­m” ad­lı şii­ri ol­du. Atil­la İl­ha­n’­ın şii­ri yüz­de 44 ora­nın­da genç­ler­den oy al­dı.

    :

    :

    :

    :

    "Gençlerin aşk anketinden çıkan ilginç sonuç" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ