Günün Videosu

Anafartalar ruhunu, geleceğin büyükleri yaşatıyor...

Siyasilerden çocuklara ortak mesaj: "Anafartalar ruhuna bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var"
KARŞI GAZETE | ANKARA

Anafartalar Koleji'nin bu yıl beşincisini düzenlediği "Geçmişten Geleceğe Anafartalar Ruhu" adlı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının ödülleri Ankara'da yapılan törenle sahiplerini buldu. Yarışmaya  anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 65 okul katıldı.

ANAFARTALAR RUHU, MİLLETVEKİLLERİNİ BİRARAYA GETİRDİ

MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törene AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Çanakkale Milletvekili Muharrem  Erkek, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın ile çok sayıda davetli katıldı.

ÖĞRENCİLERİN ÇANAKKALE GÖSTERİSİ, İZLEYENLERİ AĞLATTI...

Öğrencilerin rol aldığı Çanakkale savaşlarının canlandırdığı tiyatro ve dans gösterileri izleyenlerin gözlerini dolmasına neden oldu. Yapılan konuşmalarda ise Çanakkale ruhuna, bugün her zamankinden çok ihtiyaç olduğuna dair vurgu vardı. 

Birlik ve beraberlik çağrısı yapılan etkinlikte söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek,  etkinlik afişinde yer alan "Mehmetçiğe Saygı Anıtı"nı işaret ederek; "yaralı bir Anzak askerini taşıyan Mehmetçiği anlatan bu heykel, Türk askerinin ne kadar centilmen olduğunu gösteriyor, Çanakkale Savaşı aynı zamanda bir centilmenlik savaşıdır."  diye konuştu. 

MHP'Lİ AYDIN: "BU ÜLKEYİ BÖLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR"

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın ise "Anafartalar, bizim milli ruhumuzun ateşlendiği yerdir sonrasında bu kıvılcım milli mücadele ruhuna dönüşmüştür. Bunda emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk  ve tüm silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Evlatlarımız gösterilerinde  'Şehitler ölmez! Vatan bölünmez!' dediler...  Bu ruh yaşatıldığı sürece bu ülkeyi  bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir." mesajı verdi. 

CHP'Lİ USLUER: "HEP BİRLİKTE OMUZ OMUZA OLMALIYIZ"

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ise Anafatalar ruhunun, öğrenciler tarafından yaşatılmasından çok memnun olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bu güzel ülkenin toprakları, ecdadımızın kanlarıyla sulanarak bağımsızlığını kazandı. Bu ülkenin bir siyasetçisi, bir cumhuriyet kadını olarak diyorum ki; barış için, adalet için, eşitlik için, kardeşlik için, hep birlikte omuz omuza olmalıyız."

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel'in "çocuklarımızı ve ülkemizi daha da aydınlığa taşımak, eğitim ve sanatın gelişmesi için mücadele edelim." çağrısı yaptığı etkinlikte kürsüye çıkan AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da "bugünlerde Anafartalar ve Çanakkale ruhuna daha çok ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu. 

Anafartalar Koleji Kurucusu Güngör Tıraş da konuşmasında "eğitim-öğretimdeki her adımımızı Anafartalar ruhunun rehberliğinde atıyoruz... Vazifemiz, “Anafartalar Ruhunu” bir bayrak gibi sonsuza dek dalgalandırmak." ifadelerini kullandı. 
 
ATALAY DEMİRCİ VE HALİL MUTLU'YA DA ÖDÜL

Etkinlikte ayrıca Atalay Demirci'ye 'Yılın Sanatçısı', Halil Mutlu’ya 'Yılın Sporcusu' ödülü kurucu Güngör Tıraş tarafından verildi.

Dereceye giren öğrencilere de laptop, grafik tablet, digital fotoğraf makinesi ve bisiklet armağan edildi.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Anafartalar ruhunu, geleceğin büyükleri yaşatıyor... " hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete