Velev ki Diplomasız

3 Haziran 2016 - 06:30
Muhterem hakkında “gözünün üstünde kaşı var” desen, cumhurbaşkanına hakaretten yargılanıyorsun. Avukat ordusu devreye girip döktürüyor: “Müvekkilimizin kaşının altında gözü olduğu sabitken gözünün üstünde kaşı varmış gibi yanıltıcı beyanlarla cumhurbaşkanının haysiyet ve itibarının zedelenmeye çalışıldığı açıktır.”
 
Kendisine “balık burcudur desen alınıyor, “Recebim diyeni dava ediyor. Ne var ki diploması sahte deyince dava açmıyor. Sahte diplomayla cumhurbaşkanı olabilmeyi iltifat sayıyor olsa gerek ki bunu hakaret kabul etmiyor.
 
Ben ihtimal vermiyorum. Bu kadar işi becerip dünyayı alt üst eden biri, okumadıysa bile bir diploma edinmesini bilirdi. Akademisi üniversiteye bağlanmış da fakültesi pıt pıt olmuş meselesine sıkışıp kalmaz, gerekirse belediye başkanıyken açık öğretime yazılıp mezun oluverirdi.
 
Ya cumhurbaşkanı olacağına kendi de ihtimal vermediğinden önlemini almadı ya da diploma meselesinin gündemde olmasından bizim aklımızın ermediği bir fayda sağlıyor.
 
Velev ki diplomasız...
 
Ne yapacağız, Allah aşkına!
 
Cumhurbaşkanının evrakta sahtecilik yapabileceğini düşünmemiş ki anayasamız.
 
Muhteremin dokunulmazlığı yok; ama sorumluluğu da yok. Bir sabah kalkıp gözüne güzel gözükmediği için hanımefendiyi öldürse, nasıl yargılanacağını bilmiyoruz. Yalnızca görev suçları değil, kişisel suçlarının da nasıl soruşturulacağını düzenlememişiz.
 
Alaşağı edip bugüne dek attığı tüm imzaları yok hükmünde sayacak değiliz. Her şeyden önce devlet umuru izin vermez(!) Görevden düşürsen ayrı dert, diploma olmadan da cumhurbaşkanlığı yapılabildiğini halka gösterdi bir kere. Toplumsal infiali hesap et...
 
Ne yapacağız arkadaş?
 
“Evet ulan, sahte diploma yaptım. Çok da güzel yaptım. Var mı diyeceğiniz,” deyip koltuğa yapışsa ne gelecek elimizden!

    :

    :

    :

    :

    "Velev ki Diplomasız" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete