Kod Adı: Asil

10 Haziran 2016 - 06:30
Uzaklardaki bir ülkenin gizli servisinde çalışan Asil, servisin Doğu ekolünden geliyor. Güney illerinin birinde aşırı sol faaliyetleri konu alan birimin müdürü olarak görev yaptığı 2009 yılında Diğer ekolün ilginç bir kumpasına yakalanıyor.
 
Zira bu uzak ülkenin yöneticileri her ne kadar güvenlik birimlerinin “mükemmel uyumla” çalıştığından dem vursa da Gizli Servis, emniyet, jandarma ve silahlı kuvvetler arasında yoğun çekişme olduğunu, hatta bu rekabetin, kurumların içinde bile baş gösterdiğini ve bilgi paylaşımından sıkça imtina edilebildiğini biliyoruz.
 
Ülkenin emniyet teşkilatına bağlı istihbarat ve terörle mücadele ekipleriyle Gizli Servis’in yakın teması sonucu başarıyla önlenen pek çok terörist faaliyetin ardından dikkat çekmeye başlayan Asil, Servis içinde Doğu ekolünün parlamasına delalet olacağından Diğer ekolün gözüne batıyor.
 
Emniyetin terörle mücadele personeliyle teknik bilgi paylaşımı yapan Asil’in bazı telefon trafiklerine ilişkin ayrıntıları verdiği kirli emniyet mensupları insan kaçakçılığı şüphesiyle soruşturulmaya başlayınca Asil’in adı da yardım/yataklık zannıyla iddianameye giriveriyor. Zanlılarla sık görüşmeler yapması, onların kaçakçılık faaliyetlerine Servis’in teknik altyapısını kullanarak destek verdiği savı için altyapı hazırlanıyor.
 
Soruşturulup suçsuz bulunacak olsa bile adının “insan kaçakçılığı” gibi bir suçtan iddianameye girmesinden muzdarip olan Asil’i, Doğu ekolünün Başkent ekibi kurtarıyor. Savcıyla görüşülüp kendisine kefil olununca Asil’in kariyerindeki olası pürüz temizleniyor. Olay hiçbir şekilde Gizli Servis yönetimine aktarılmadan kapatılıyor.
 
***
 
Servis’te suların durulması olası değil. Ocak 2013’te Paris’te öldürülen S.C.’nin Servis tarafından tertip edilen bir suikasta konu edildiği iddiaları ortaya çıkınca 18.11.2012 tarihli bir belge ajanslara düşüyor. Servis kayıtlarından erişilen belgede Paris’teki bir kaynağın S.C.’ye yönelik saldırı/sabotaj/suikast tarzı operatif imkân/kabiliyetleri çerçevesinde belirlenen kişilere yönelik hazırlık yapması (...) için 6.000 Avro ödeme yapıldığı yazıyor. Yani S.C.’nin infazında Servis’in parmağı olduğu ifşa ediliyor.
 
Üzerinde bazı ifade değişiklikleri yapılan bu belgeye bir de derkenar düşüldüğünü görüyoruz: Sn. Başkan Yardımcısı tarafından talimata gerek olmadığı ifade edilmiş ve arz notu çıkarılmasından sarfınazar edilmiştir. Yani o tarihte başkan yardımcısı olan Asil için “suikast girişiminin evrakı olmaz, dedi” deniyor; buna rağmen belgenin nedense imha edilmediğini anlıyoruz.
 
***
 
Takvimler 2016’yı gösterdiğinde Gizli Servis’in müsteşar yardımcılığı görevini yürütmekte olan Asil’in adı yeni müsteşarı belirlemek için geçerken Doğu ekolü yeniden güç tazeleyebilmenin gururunu yaşıyor, Diğer ekol ise Servis içindeki huzursuzlukları pusuda bekliyor.
 
***
 
Uzaklarımızdaki bu ülkeyle ne çok benzerliğimiz var! İnsanın kardeş ülke ilan edesi geliyor.

    :

    :

    :

    :

    "Kod Adı: Asil" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete