​Emenike: G.Saray'da oynamak istiyorum

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin değeri olarak gördüğü Emenike'nin Karabükspor'dayken Galatasaray hayaliyle yanıp tutuştuğu ortaya çıktı.
Başkan Aziz Yıldırım'ın "Fenerbahçe için 4 gün demir parmaklıkların arkasında yattı" dediği Emmanuel Emenike'nin Galatasaray hayranı olduğu ve Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce sarı-kırmızılı ekibe "size gelmek istiyorum" diye mesaj gönderdiği ortaya çıktı.

Karabükspor o zamanki adıyla Bank Asya 1. Ligi'nde oynarken verdiği bir röportajda Emenike, "Bursaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı beğeniyorum. Galatasaray'a karşı daha fazla sempatim var. Galatasaray'ı kendi oyun stilime de daha yakın buluyorum" demişti.

Emenike, Galatasaray sempatisini ise; "Yalnızca bu sene izlediğim maçlar dolayısıyla değil, Afrika'dayken, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki maçlarını sürekli olarak izliyordum. Ortaya koydukları performansı da beğeniyordum.

Galatasaray, Afrika'dayken de bildiğim ve takip ettiğim bir takımdı. Bu nedenle daha fazla sempati duyuyorum. Keita da çok beğendiğim bir oyuncu ve onun da orada olması sempatimi arttırıyor"
diye açıklamıştı.

Nijeryalı oyuncu Galatasaray'a transferi ile ilgili olarak da; "Transfer olursam kesinlikle başarılı olacağıma inanıyorum. Kendime güvenen bir oyuncuyum ve her takımda başarılı olabileceğimi biliyorum" diye tanımlamıştı.

"GALATASARAY'DA OYNAMAK İSTİYORUM"

Emenike için dönemin Galatasaray Sportif Direktörü Adnan Sezgin, İstanbul'da oynanan Karabükspor maçından önce "Emenike'yi istiyorum" demiş, Karabükspor Başkanı da bu teklifi doğrulamıştı.

O dönemde Karabükspor'un da izniyle Sezgin, Emenike ile görüşmüş ve Nijeryalı oyuncu, "Galatasaray'da oynamak istiyorum. Bu benim hayalim. Galatasaray'da oynamaya hazırım. Lütfen beni diğer takımlara bırakmayın" demişti. Fakat aynı dönemde Fenerbahçe, Emenike için 10 milyon euroyu gözden çıkarınca, Nijeryalı oyuncu için 4-5 milyon euroluk bir bütçe belirleyen Galatasaray yaya kalmıştı.

Hatta Emenike, Fenerbahçe ile görüşmelere başladığı dönemde Sezgin'i son bir kez daha aramış ve "Beni Fenerbahçe'ye satacaklar. Ben Galatasaray'da oynamak istiyorum" demişti.
 

    :

    :

    :

    :

    "​Emenike: G.Saray'da oynamak istiyorum" hakkında Tweetler

    DİĞER SPOR HABERLERİ