O tweet nedeniyle tutuklanan HDP'li serbest

‘Barışa aykırı’ tweet’i nedeniyle tutuklanan HDP’li Bercan Aktaş serbest bırakıldı.
Şemdinli’de hayatını kaybeden polis hakkında Twitter’da“Şemdinli’de Polis Özel Harekat Komiseri Ahmet Çamur etkisiz hale getirilmiş” yazdığı için tutuklanan HDP Parti Meclisi Üyesi Bercan Aktaş ve Bilgi Üniversitesi öğrencisi Bercan Aktaş serbest bırakıldı.

‘Terör örgütü propagandası‘ yapma suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Aktaş, 18 Ağustos tarihinden beri Metris Cezaevi’ndeydi.

Aktaş, mahkemedeki savunmasında, “Savaş ile barış arasında hep barışın yanındayım. Bu savaşta evlatlarını kaybeden anaların durumunu bu twit ile anlatmaya çalıştım. Ancak ‘etkisiz hale getirilmiş’ cümlesini tırnak içine almayı unuttum.

Bu sebeple hak etmediğim şekilde eleştirildim, halen de tehdit ediliyorum. Beni tehdit edenler hakkında da araştırma yapılmasını istiyorum”
 ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

HDP’li Aktaş, Şemdinli’de meydana gelen çatışmada hayatını kaybeden Özel Harekat Polisi Ahmet Çamur’a ilişkin, “Şemdinli’de Polis Özel Harekat Komiseri Ahmet Çamur etkisiz hale getirilmiş” yazmıştı.

Aktaş, başta Yeni Şafak olmak üzere hükümete yakın gazeteler ve ‘Ak troller‘ tarafından hedef gösterilmişti.

Gelen tepkiler üzerine tweet’inin yanlış anlaşılabileceğini dile getiren Aktaş, özür dilemiş ve yazdığının barış diline yakışmadığını dile getirmişti.

Ancak ‘havuz medyası‘ kendisini hedef göstermeye devam etmiş, Niran Ünsal gibi son dönemin ‘Ak trolvari‘ Twitter ünlüleri Aktaş’ın ‘infaz edilmesi gerektiğini‘ söylemişti.

Kaynak: Diken

    :

    :

    :

    :

    "O tweet nedeniyle tutuklanan HDP'li serbest" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete