AKP Saadet ittifakında flaş gelişme

AKP ve Saadet Partisi'nin seçim ittifakı görüşmeleri şimdilik sonuçsuz kaldı. Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, "Tek başımıza seçime hazırlanıyoruz" dedi.
AKP  ile Saadet Partisi’nin seçim ittifakı görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Açıklama yapan Saadet Patisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Bizim temel ilkemiz bellidir. Başkasının himmetine bağlı ise zaferden ümidi kes. Biz Saadet Partisi olarak tüm teşkilat mensupları olarak tek başımıza seçime girecek şekilde hazırlanıyoruz” diye konuştu.

SEÇİME TEK BAŞIMIZA GİRECEK ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ

Mustafa Kamalak, parti genel merkezinde ittifak görüşmeleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ardından Kamalak basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Saadet Partisi’nin AKP ile yürüttüğü ittifak görüşmelerinin sonuçsuz kaldığı haberleri doğru mu? Saadet Partisi o görüşmeler anlaşma sağlanamazsa seçime nasıl girecek” sorusuna Kamalak, “Bizim temel ilkemiz bellidir. Başkasının himmetine bağlı ise zaferden ümidi kes. Biz Saadet Partisi olarak tüm teşkilat mensuplarımızla beraber tek başımıza seçime girecek şekilde hazırlanıyoruz.” cevabını verdi.


'BİZ ŞARTLARIMIZI BELİRTTİK'

“Görüşmeler sonuçsuz mu kaldı” sorusuna Kamalak, “Biz şartlarımızı belirttik. Şehit kanlarıyla durdurma ile ilgili. Hangi oranda Meclis’e girersek akan kana durdurabiliriz, bu yangını söndürebiliriz. Annelerin gözyaşlarını silebiliriz. Orayla ilgili. Yoksa 3-5 milletvekilin maaş alması, 3-5 arkadaşımızın milletvekili olması gibi bir düşüncemiz kati suretle yoktur. Gönlümün kendi derdi billah gelmez yadına” dedi.

“Şartların kabul edilmesine yönelik hala bir temas olabilir mi” sorusuna karşılık Kamalak, “Karşı tarafa bağlı. Türkiye’de gün 24 saatten uzundur. Hele siyaseti bakımdan” diye konuştu.

“Görüşmeler milletvekili sayısında mı tıkandı” sorusu üzerine Kamalak, “Hayır o alanda hiçbir şey söylemek doğru olmaz. Biz ilkeler çerçevesinde hareket eden bir partiyiz. Bizim birkaç arkadaşımızın milletvekili olması yahut birkaç arkadaşımızın milletvekili maaşı alması gibi bir hesabımız yok. Hesabımız akan kanı nasıl durdurabiliriz, Türkiye’yi içinde bulunduğu bu riskli alandan nasıl çıkarabiliriz. Şehit cenazelerini nasıl önleyebiliriz, annelerin feryadını nasıl dindirebiliriz? Bunun mücadelesini veriyoruz” cevabını verdi.

“AKP ile sonuç çıkmazsa BBP ile işbirliği olabilir mi” sorusuna karşılık ise Kamalak, şunları kaydetti:

“Allah korusun eviniz yanıyor bu yangını söndürmek için kim gelse geri çevirmezsiniz. Şu an ülke yanıyor, ev yangınından daha beter. Nice evlerde yanıyor zaten. Bu bir ittifak değil seçim görüşmeleri yangını söndürme ameliyesi. Gerçekten ülkedeki gelişmeler hepimizi kara kara düşündürüyor. Her gün bir, iki değil, üç, beş şehit geliyor. Böyle bir yangın karşısında herhalde yüreğinde biraz insaf biraz vatanseverlik duygusu olan kimse kenara çekilemez. Bunun mücadelesini veriyoruz.”

Kaynak: Zete
  • mesut genez
    görüş mesut genez - 17 Eylül 2015 Ülke bataklığa sürüklenirken bunun önüne geçmek ve ülkeyi dışa bağımlılıktan ve yanllış politialardan alıkoymak milli görüş cephesi için tek görevdir. AKP ile ittifak başlığı yanlıştır. Çünkü bu başlığı okuyan kesin “aaa saadet akp geçti diye algılıyor ve akp politikalarını milli görüş camiası destekliyor olarak görüyor. Halbuki açıklamaları okuduğunuzda aslında milli görüş camiasının tek derdi yanlış politikaları durdurmak ve ülkeyi bataklıktan ve çöküşten kurtarmak. Çünkü milli görüş siyonizme itaat etmez. 40 yıldır büyük israil projesi yüzünden ortadoğu karıştırılıyor diyorlar ama kimse ciddiye almıyor. çözüm süreci bu amaca hizmet etmektedir.

:

:

:

:

"AKP Saadet ittifakında flaş gelişme" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete