​MİT'in başına Efkan Ala mı geçecek?

Fehmi Koru'ya göre Ala’nın yeni “sır küpü” olma ihtimali uzak görülmüyor...
Erdoğan’ın uçağının gediklisi gazeteciye göre Erdoğan’ın ‘Hakan’lardan yana şansı yok. “İlk Hakan” Şükür’ü de, Hakan Fidan’ı da evladı olarak görmüştü. Şükür’ün gitmesine çok üzülen, Fidan’ın ayrılmasını da sindiremeyen Erdoğan’ın ‘özü acıyor, özü kanıyor’.

UÇAĞIN GEDİKLİSİ

Türkiye’de gazeteciler bir süredir sınıflara ayrılıyor. Uçağa binen gazeteciler, bindirilmeyen gazeteciler, binmeyen gazeteciler, indirilen gazeteciler...

Uçağa binen gazeteciler ise tek sınıfta toplanıyor: Uçaktaki liderin istemediğini, kızabileceğini düşündüğünü sormayan gazeteciler. Ama haksızlık etmeyelim; sorulardan pek bir haber çıkmasa da “kaynak belirtmeden bilgi amacıyla yazılabilecek” konuşmaları yazısının içine “serpiştirenler” oluyor. Dünkü “serpinti” Tayyip Erdoğan’ın uçağının gediklisi Akit yazarı Hasan Karakaya’dan geldi. Karakaya uzun Latin Amerika gezisinin ardından yazdığı yazıda; MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görevinden siyasete girmek için ayrılışının Erdoğan’da yarattığı ruh halini şöyle anlattı: Son derece üzgündü, özü acıyor, özü kanıyordu.

ERDOĞAN'IN HAKAN'LARDAN YANA ŞANSI YOK

Karakaya’ya göre Erdoğan’ın “Hakan”lardan yana şansı yoktu. “İlk Hakan” Şükür’ü de, Hakan Fidan’ı da evladı olarak görmüştü. Karakaya, Şükür’ün gitmesine çok üzülen Erdoğan’ın, Fidan’ın “çözüm süreci” kritik bir noktadayken, “paralel çete” ile “istiklal mücadelesi” verilirken ayrılmasını da sindiremediğini belirtiyordu.

Sadece kendinin değil Erdoğan ve etrafının da ruh halini yansıttığını düşündüğümüz Karakaya “şimdilik” kaydıyla yazısını şöyle bitiriyor: Hakan Fidan’ın istifa sebebi dilerim yorgunluktur. Dilerim kafasına giren birileri yoktur. Dilerim bu işin içinde Erdoğan’ı yalnız bırakma operasyonu yoktur.

Konu MİT’ken, başına kim geçecek konuşmalarına Habertürk’te Taha Kıvanç mahlasıyla yazan Fehmi Koru’dan önemli katkı: Yasa gereği üç bakan (İçişleri, Adalet, Ulaştırma) seçime 3 ay kala görevlerini bırakacak. O bakanlardan Efkan Ala MİT’in başına geçecek. Erdoğan’a en yakın iki isimden biri (diğeri Yalçın Akdoğan). Kaynaklar Ala’nın yeni “sır küpü” olma ihtimalini hiç de uzak görmüyor.

Mustafa Halif/Cumhuriyet Gazetesi


    :

    :

    :

    :

    "​MİT'in başına Efkan Ala mı geçecek?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ