Kılıçdaroğlu: "Bu bir bayrak yarışı"

Klıçdaroğlu: "Buradaki arkadaşların tamamı sonsuza kadar görev yapacak değil. Yerlerini genç arkadaşlara bırakacaklar."
CHP Parti Meclisi, 7 Haziran seçimleri için bugüne kadarki en geniş önseçim uygulamasını yapma kararı aldı. 85 seçim bölgesinden 55’inde seçim bölgesinde üye katılımlı önseçim yapılacak.

KADIN  VE GENÇLERE OY VERİN

Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu, toplantıda PM üyelerine, “Bütün büyük kentlerde birinci sıralara kadın aday koyacağız. Her yerde kadın ve genç adaylara oy verilmesi çağrısı yapıyorum. Sizlerden de gittiğiniz yerlerde bu talimatımı üyelere aktarmanızı istiyorum” dediği öğrenildi.

BU BİR BAYRAK YARIŞI

Kılıçdaroğlu’nun, genç kontenjanını nasıl kullanacağının sorulması üzerine de, “Bu bir bayrak yarışı. Buradaki arkadaşların tamamı sonsuza kadar görev yapacak değil. Yerlerini genç arkadaşlara bırakacaklar. Ben de ilanihaye genel başkanlık yapacak değilim” yanıtını verdiği belirtildi.

KALELİ İTİRAZ ETTİ, KARAR DEĞİŞTİ

Bursa için ikinci ve dördüncü sıralarda kontenjan kullanımıyla yapılacak önseçim kararına itiraz eden Bursa Milletvekili Sena Kaleli, “Bursa’da herkes önseçim istiyor” dedi. Bunun üzerine kontenjan fikrinden vazgeçildi.Cumhuriyet'ten Fikret Kozok'un yeni haberine göre İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de İzmir için düşünülen 2. ve 5. sıraların kontenjanla belirlenmesine itiraz etti. İtirazın ardından kontenjan, birinci, üçüncü ve beşinci sıralarla değişti.

Kaynak . Cumhuriyet / Fikret Kozok

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu: "Bu bir bayrak yarışı"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ