Mimarlardan Gökçek'e suç duyurusu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin öncülüğünde açılan ve diğer odaların da destek verdiği dava sonunda Atatürk Orman Çiftliği'nde plan iptali yapılmıştı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

"SADECE BULVARI DEĞİL, SARAY'I VE ANKAPARK'I DA KAPATMASI GEREK!"

Bunun üzerine Ankara Bulvarı'nı kapatacağını belirten ve odaları hedef alan açıklamalar yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında, Mimarlar Odası Ankara Şubesi suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"GÖKÇEK, HEDEF GÖSTERİYOR"

 “Yargı kararlarını uygulamayı bile eziyet haline getiren, Kaçak sarayı ve Ankapark'ı mühürlemeye cesareti olmayan Melih Gökçek’in artık Ankara’yı yönetemez hale geldiği ortada.

"HALKI GALEYANA GETİRİYOR"

Atatürk Orman Çiftliği’nde plan yapma yetkileri elinden alınmalıdır. Söylemleriyle halkı galeyana getirerek, meslek odaları yöneticilerini, bilirkişileri, kararı veren yargıyı  hedef yapıyor.

"KAÇAK SARAY, ANKAPARK, ANKARA BULVARI AYNI ANDA KAPATILMALI!"

İstediğimiz çok açık, mahkeme kararlarını parçacıl değil bütünlüklü uygulama Kaçak Saray, Ankapark, Ankara bulvarını aynı anda kapatmak. Gökçek her zamanki gibi burada da ayrım yapıyor. Saraya kıyak, halka eziyet. 22 yıldır Ankara’yı yönetemediği  bir kez daha ortaya çıktı, onu saklamaya  iki kez ana plan yaptı AOÇ’de ikisi de iptal edildi. Meclis AOÇ de plan yapma yetkisini artık Melih Gökçek’ten almalıdır”

Mimarlar Odası suç duyurusu  metninde şöyle denildi:

"SARAY'A KIYAK, HALKA EZİYET"

 " Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Mahkeme kararını yerine getiriyoruz; bulvarı kapatıyoruz” söylemi ile ortaya koyduğu tutum, medyatik ve halkı galeyana getirme amaçlı olup mahkeme kararını uygulamak niyetinde olmadığının da göstergesidir. Zira Ankara 5.İdare Mahkemesinin iptal kararı tek başına “Ankara Bulvarının” kapatılması mahiyetinde değildir. Mahkeme Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin üst ölçekli imar planını  dolayısıyla Kaçak Sarayı ve Ankapark'ı da  iptal etmiştir. Kaldı ki şayet şikayet edilen mahkeme kararını uygulama niyetinde olsaydı 10.02.2014’de verilen yürütmenin durdurulması kararını uygulardı.”

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Mimarlardan Gökçek'e suç duyurusu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete