Dışişleri Bakanı 'İncirlik'ten bihaber

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bir Tv programında yaptığı 'İncirlik' açıklaması 'yor artık' dedirtti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Mevlüt Çavuşoğlu, İncirlik’te konuşlu F-16 savaş uçaklarının Suriye’deki IŞİD hedeflerine hava operasyonu gerçekleştirmediğini söyledi ancak daha sonra bakanın bu sözleri düzeltildi.

YANLIŞ BİR AÇIKLAMA MI YAPTI?

Programda ABD uçaklarının önceki gün İncirlik’ten IŞİD’e yönelik operasyon yaptıklarının hatırlatılması üzerine Çavuşoğlu, “İncirlik’ten dün (önceki gün) kalkan ABD uçakları herhangi bir operasyona katılmadı, keşif uçuşları yapıyorlar” dedi. Çavuşoğlu, bu açıklamayı ilerleyen dakikalarda da düzeltmeyince kafalarda, “Acaba CENTCOM yanlış bir açıklama mı yaptı” sorusu oluştu.



YAKIN KURMAYDAN ÇAVUŞOĞLU'NA FISILTILAR

Ancak hem Amerikalı, hem de Türk askeri kaynaklar İncirlik’ten kalkan ABD’ye ait F 16’larla Suriye’deki IŞİD hedeflerinin vurulduğunu bir kez daha teyit ettiler. Programın bitmesinden sonra yakın bir kurmayı Çavuşoğlu’nun yanına giderek, ABD uçaklarının İncirlik’ten IŞİD’e hava operasyonu yapmadığı sözlerinin doğru olmadığını, çünkü CENTCOM’un “operasyon yapıldı” açıklamasının olduğunu söyledi.

ABD UÇAKLARI DEMEK İSTEMİŞ

Çavuşoğlu bunun üzerine kurmayına bir kez daha “CENTCOM mu yapmış açıklamayı?” diye sordu. Kurmayı da “Evet CENTCOM yapmış” yanıtını verdi. Aynı kurmay, Hürriyet’in “Sayın Bakan bir düzeltme yapacak mı” sorusuna da, “Sayın Bakan bana, operasyona Türk uçaklarının katılmadığını söylemek istediğini ifade etti. Yani ABD uçaklarını kastetmemiş” diye izahat getirdi. “Ancak yayında ABD uçakları diye söylendi” hatırlatması üzerine de, yine aynı kaynak, “Bakan bey Türk uçaklarının olmadığını söyledi” demekle yetindi.

Kaynak: Hürriyet / Uğur Ergan

    :

    :

    :

    :

    "Dışişleri Bakanı 'İncirlik'ten bihaber" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete