MHP'den Davutoğlu'na koalisyon çağrısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'dan Davutoğlu'na çağrı: "Ayrıl da gel!"
KARŞI GAZETE | ANKARA

"AYRIL DA GEL!"


Koalisyon görüşmesinde gözler AKP- MHP buluşmasına çevrildi. MHP, görüşme talebine olumlu yanıt verse de  "azınlık hükümeti ya de seçim hükümeti" teklifi ile gelmeyin dedi... Yani MHP koalisyon mu istiyor? AKP ile uzlaşması mümkün mü?

Muhtemelen haftaya yapılması beklenen kritik Davutoğlu- Bahçeli görüşmesinden ne çıkacak?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Davutoğlu ile yapılacak görüşme için partisinin temel prensiplerini ortaya koydu. Meclis'te bir grup  gazetecinin sorularını yanıtlayan Adan, Lideri Bahçeli'nin "erken seçim zehir olur" sözlerini hatırlattı. "Terhis olmuş askerlerimiz şehit ediliyor, her gün karakol basılıyor, bu tabloda seçimden bahsetmek doğru mudur? Türkiye'nin  bugün birinci önceliği terörü ortadan kaldırmak ve normalleşmektir" diye konuştu. Tüm bunların önündeki engelin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu öne süren MHP Genel Başkan Yardımcısı, "AKP'nin iradesini Cumhurbaşkanına kaptırdığını" söyleyerek kritik görüşme için şu değerlendirmeyi yaptı:

"AZINLIK HÜKÜMETİ, SEÇİM HÜKÜMETİ SEÇENEĞİ İLE BİZE GELME"

"AKP eşittir Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan  eşittir AKP. Bugün Cumhurbaşkanı sadece AKP ile görüşebilmekte. Koalisyonların kurulmasına mani oluyor. Türk milletini erken seçime götüren tek kişi Erdoğandır. Buna mani olamayan AKP'dir. Azınlık hükümeti, seçim hükümeti seçeneği ile gelme! Bizi oyalama. AKP, süratle Cumhurbaşkanı'nın iradesinden sıyrılıp, Türkiye gerçekleriyle örtüşen bir çıkışı yapmalıdır."

Adan, gazetecilerin "o zaman  koalisyon yapacak mısınız?" sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"O zaman da 'Cumhurbaşkanı'ndan  ayrıl, gel' diyoruz. Bizim şartlarımız belli. 'MHP, Hükümetten kaçıyor' gibi alçakça iftiralarda bulunuyorlar. MHP'nin talepleri, parti talepleri değildir. Çözüm süreci Türkiye'yi tahrip eden bir süreçtir. Bu ortadan kalkmalıdır. Adaleti istiyoruz , şartlarımız da Türkiye gerçeklerinin şartlarıdır. "

    :

    :

    :

    :

    "MHP'den Davutoğlu'na koalisyon çağrısı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete