​MHP'den azınlığa üstü kapalı destek

MHP'nin AKP’nin kuracağı bir azınlık hükümeti için Meclis’te ‘çekimser’ ya da ‘geçersiz oy kullanacağı’ iddia ediliyor.
Erken seçime gidilmesi durumunda MHP’nin erken seçim için AKP’nin kuracağı bir azınlık hükümeti için Meclis’te ‘çekimser’ ya da ‘geçersiz oy kullanacağı’ iddia ediliyor.

AYNI NOKTADA DURDUK İMAJI VERİLECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmenin ardından “erken seçim” ihtimali güçlenirken, gözler, Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “koalisyon, azınlık hükümeti ve seçim hükümeti” kurulmasına yönelik kapıları kapatan açıklamalarının ardından MHP’ye çevrildi. MHP’nin, aynı Meclis Başkanlığı seçimlerinde olduğu gibi erken seçim için AKP’nin kuracağı bir azınlık hükümeti için de Meclis’te “çekimser” ya da “geçersiz” oy kullanacağı ileri sürüldü. Böyle bir durumda MHP tabanına “7 Haziran seçimlerinde hangi noktada durduysak, o noktayı koruduk. Tavrımızdan ödün vermedik. Biz, hiçbir şekilde AKP’nin içinde yer aldığı hiçbir icraatı desteklemedik” mesajı vereceği ifade ediliyor.

MHP lideri Bahçeli, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Başbakan MHP ile de görüşebilir, görüşecektir” sözleri ve AKP-MHP arasında gerçekleştirileceği söylenen koalisyon iddiaları için “Erdoğan’ın telkin ve tavsiyesiyle Davutoğlu’nun partimizi ziyareti planlanıyorsa, bilinsin ki, bu danışıklı dövüş şeklindeki görüşme düşüncesi cevap bulmayacak ve gerçekleşmeyecektir” demişti. Bahçeli’nin bu açıklaması “MHP koalisyona da görüşmelere de kapıları tümden kapattı” yorumlarına neden oldu.

AKP VARSA BİZ YOKUZ

Bahçeli, dün, Ankara Palas’ta Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında geçen görüşmeyi Genel Merkez’deki makamından izledi. Bahçeli’nin hem koalisyon, hem azınlık hükümeti, hem de seçim hükümetine yönelik kapıları kapatan açıklamanın ardından mevcut tablo “erken seçimi” gösteriyor. Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşme sonrasında “erken seçim” olasılığı ağırlık kazanırken, MHP’nin olası erken seçimde nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu oldu. MHP’li kurmaylar, soruya, “AKP’nin içinde olacağı bir icraata hiçbir şart ve koşulda ortak olmayacağız” yanıtını verdi.

MHP’li kurmayların bu yanıtı siyasi kulislerde “AKP’nin erken seçim için kuracağı azınlık hükümetine MHP’nin desteği kapalı” olarak değerlendirilirken, partide, “MHP’nin seçim için kurulacak bir azınlık hükümeti için de ‘çekimser’ ya da ‘geçersiz’ oy kullanacağı” tartışmalarının yapıldığı da ileri sürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "​MHP'den azınlığa üstü kapalı destek" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete