​MHP ne oldu da bir günde sözünden döndü?

Dün azınlık hükümetini "desteklemiyoruz, desteklemeyeceğiz" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bir günde sözünden niye döndü?
KARŞI GAZETE HABER MERKEZİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın çok önemli açıklamalar yapmış ve azınlık hükümetini kesinlikle desteklemeyeceklerini belirtmişti. Yalçın bu açıklamasından birgün sonra ise  “Kasım’da erken seçim yapılması konusunda uzlaşırsak, AKP azınlık hükümetine destek verebiliriz.” dedi.

SÖZLERİM ÇARPITILDI

Semih Yalçın ise sözlerinin çarpıtıldığını ifade ederek Reuters'ın geçtiği  bu haberleri yalanladı.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ne oldu da bir günde sözünden döndü.

Semih Yalçın'ın ilk yaptığı açıklama ise şu şekildeydi;

DESTEKLEMEYECEĞİZ

"Azınlık hükümetini desteklemiyoruz, desteklemeyeceğiz. Bu fikrimizi tekraren söylüyorum; 7 Haziran gecesi Başbakan Davutoğlu balkon konuşmasında "Biz başarılıyız, iktidardan düştük ama birinci partiyiz, ya azınlık hükümeti kurarız, ya da hodri meydan erken seçime gideriz" dedi.

Davutoğlu'dan 1,5-2 saat sonra konuşan Devlet Bahçeli erken seçim lafını Davutoğlu'na karşı duruş şekliyle ifade ettiği için hep onun üzerine bindirdiler, hep Devlet Bey üzerinden bunu götürmeye çalıştılar. Halbuki ilk meydan okuma Davutoğlu tarafından yapıldı. Onun konuşmasından sonra Sayın Genel Başkanımız da çıktı, seçimi nasıl okuduğunu ifade etti, koalisyonun olması gerektiğini ifade etti ve bunun karşılığında da mevcut AK Parti'nin, HDP'nin, CHP'nin bir araya gelerek hükümet kurmalarını söyledi, "Ha bunu yapamıyorsanız, buyrun erken seçime" dedi.

O günden bu güne "AKP'nin azınlık hükümetini desteklemeyiz" dedik, seçim gecesi bunu söyledik. Bugün de aynı noktadayız, seçim hükümetini değil, azınlık hükümetini desteklemeyiz. Seçim hükümetini de desteklemek istemiyoruz, desteklemeyiz, o noktada değiliz. Bundan sonraki süreçte bu olmadığı taktirde, mevcut siyasi iktidarın azınlık hükümetini belki CHP destekleyecek, belki HDP destekleyecek. Onlara bir şey diyemeyiz ama bunu devamlı bize yamama gibi bir gayret içerisinde olmak, şu mantığı dillendirmekten ibaret; MHP yeri geldiğinde, zamanı geldiğinde AKP'ye hizmet ediyor."

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​MHP ne oldu da bir günde sözünden döndü?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete