Kılıçdaroğlu ile Demirtaş görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile biraraya geldi
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP VE HDP'DEN ORTAK ÇAĞRI : SİLAHLAR BIRAKILSIN


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki makamında HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 35 dakika  görüştü.

Görüşmede CHP'den Engin Altay ile Levent Gök, HDP'den ise İdris Baluken, Yurdusev Özsökmenler ve Alp Altınörs de yer aldı.

Görüşme sonrası açıklama  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve  HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'den geldi.

CHP'li Altay ve Baluken'in ortak ifadesi  'PKK'nın silah bırakması' olurken,; HDP, "her iki kesim de silah bırakmalı" sözüyle askere de aynı çağrıyı yineledi.

CHP'li Altay, terörün bitmesi için görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti  siyasi partileri teröre karşı tavır almaya çağırdı.


"PKK DERHAL SİLAH BIRAKMALI"

Altay, "Elde silahla barış istenmez" diyerek şöyle konuştu:  "Bu barış iradesine yönelmiş bir silahtır. PKK'nın derhal silah bırakarak barış dilini konuşması lazım. Devlet de üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Türkiye'de barış isteyenlerin sesinin duyulması için PKK'nın mutlaka silahları bırakması lazım."

BALUKEN: "DAYATILAN SAVAŞ VE ÇATIŞMA ORTAMINA KARŞI ALTERNATİFSİZ DEĞİLİZ"

HDP'li Baluken de AKP'nin tek başına iktidar olmak amacıyla dayattığı çatışma ortamına karşı, siyasetin alternatifsiz olmadığını söyledi. Baluken şöyle konuştu:

"BUGÜNKÜ ORTAMI AKP YARATTI"

"Dayatılan savaş ve çatışma ortamına karşı alternatifsiz değiliz. Siyaset kurumunun yoğun bir çabası vardır. Bu çabanın önümüzdeki günlerde toplumca sahiplenilmesi ile birlikte bu ortamdan çıkabileceğimizi umuyoruz. Bugünkü savaş ortamının nedeni AKP'nin tek başına iktidar yakalama arayışıdır. Bugün yapılan CHP görüşmesinde son derece önemli fikir alışverişi oldu. Bunları görünür kılacak  önemli fikirler tartışıldı.

"TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMESİ DİYE BİR GÜNDEM YOK"

Kesinlikle Türkiye'de bir bölünme gündemi söz konusu değildir. Biz silahların devreden çıkacağına inancımızı yineliyoruz.  Kesinlikle her iki taraf da elini silahtan çekmeli, operasyonlar durmalı, PKK da çatışmasızlık ortamına geri dönmeli.

Türkiye halkları bu savaşa mecbur ve mahkum değildir. Bizim bu savaşı, çatışma ortamını duracak gücümüz ve demokratik çözüm önerilerimiz vardır. Bu önerilere tüm toplumun sahip çıkması son derece önemlidir. AKP'nin bu çözümsüzlük politikalarına karşı bir duruş ortaya çıkarsa önümüzdeki günlerde barışı getirecek toplumsal zemini oluşturabiliriz kanaatindeyim."

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu ile Demirtaş görüştü" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete