PKK'nın kaçırdığı 2 polisten hala haber yok!

PKK’nın Diyarbakır Lice’de 2 polis memurunu kaçırmasının üzerinden 13 gün geçmesine rağmen polislerden şimdiye kadar haber alınamadı.
PKK’nın Diyarbakır Lice’de 2 polis memurunu kaçırmasının üzerinden 13 gün geçmesine rağmen polislerden şimdiye kadar haber alınamadı. Bu durum PKK’nın daha önce de kaçırdığı kamu görevlilerini uzun süre rehin tutup, ‘açılım süreci’nde pazarlık konusu yapmasını akıllara getirdi. İstanbul Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Vedat Kaya bugün itibariyle tam 13 gündür, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Sedat Yabalak ise 8 gündür PKK’nın elinde...

Vedat Kaya, 24 Temmuz 2015 günü aile ziyareti için gittiği Mardin’den Muş’a geçerken aracı Lice yakınlarında bir grup PKK’lı tarafından durduruldu. PKK’lılar eşi ve çocuğunu serbest bıraktıktan sonra polis memuru Vedat Kaya’yı yanlarına alarak dağlık alanda gözlerden kayboldu. 

Sedat Yabalak’ın da aynı şekilde ailesiyle birlikte Erzurum’dan Şanlıurfa’ya gitmek üzereyken 27 Temmuz’da Lice yakınlarında yolu kesildi. Teröristler ailesini serbest bırakarak, Yabalak’ı zorla yanlarında götürdü. 4 gün içinde 2 polis memuru aynı yolda kaçırılmış oldu. 

ÖNCEKİ REHİNELER 2 YIL REHİN TUTULMUŞTU

PKK, 2011 yılında değişik tarihlerde kaçırdığı bir kaymakam adayı ve 8 kamu görevlisini yaklaşık 2 yıl rehin tutmuş, ‘açılım süreci’nde pazarlık konusu yapmıştı. Kaçırılanlar 14 Mart 2013’te BDP milletvekilleri ile İHD ve Mazlum-Der temsilcilerinden oluşan heyete Kuzey Irak’ta teslim edilmişti.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYONA NE OLDU?

Vedat Kaya'nın 24 Temmuz'da kaçırılmasının ardından güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını duyurmuştu. Ancak kaçırılmanın üzerinden 11 gün geçmesine rağmen henüz herhangi bir gelişmeye ilişkin açıklama yapılmadı.

    :

    :

    :

    :

    "PKK'nın kaçırdığı 2 polisten hala haber yok!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete