İmam hatibe kayıt olmazsa arazisi Bilal’e devredilecek

16/9 Kuleleri'nin yanındaki 15 yıllık okul için şok iddia.
Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, İstanbul’un siluetini bozduğu gerekçesiyle eleştirdiği İstanbul Zeytinburnu’ndaki 16/9 Kuleleri’nin yanındaki Kazlıçeşme Abay Ortaokulu’nun imam hatibe çevrilmesinin altından rant çıktı….

İlçede İstanbul’un en büyük imam hatip lisesi de dahil olmak üzere 5 imam hatip okulu bulunuyor. İmam hatibe dönüştürülen ortaokula öğrenci talebi olmazsa, okul ve arazisi AKP’li belediye tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda olduğu TÜRGEV’e verilecek.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM SADECE BİR KILIFTI…’

2000 yılından beri faaliyette olan Kazlıçeşme Abay Ortaokulu geçtiğimiz mayıs ayı sonunda okulların kapanmasına birkaç gün kala İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın onayıyla imam hatibe dönüştürüldü. Ortaokulun, dönüştürülmesi başta veliler olmak üzere, semt sakinlerinin de tepkisini çekti. İlçede imam hatip ihtiyacı olmadığını belirten semt sakinleri, 16/9 Kuleleri’nin hemen yanındaki okul ve arazisinin, Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e verilmesi için bu dönüşümün bir kılıf olduğunu ileri sürdü. “Okuluma Dokunma Koordinasyonu” adı altında örgütlenen veliler ise dönüşümü yargıya taşıdı. Çağlayan Adliyesi’nde yürütmeyi durdurma davası açan velilere, CHP’li Dursun Çiçek ve HDP’li Sezai Temelli de destek verdi.

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI’NDAN ONAY ÇIKTI!

16.5 dönümlük bir alana yayılan arazisi ile Kazlıçeşme Abay Ortaokulu, Zeytinburnu İlçesi içindeki en değerli arazilerden biri olarak dikkati çekiyor. Zeytinburnu’nun AKP’li Belediye Başkanı Murat Aydın’ın okulun imam hatibe dönüştürülmesinden hemen sonra, ilçedeki herhangi bir taşınmazı belediye meclisine dahi sormadan TÜRGEV’e tahsis etme yetkisi alması ise, okul ve arazisinin ranta açılacağı yönündeki görüşleri destekliyor. 16/9 Kulele-ri’nin hemen yanında yer alan 600 öğrenci kapasiteli ortaokulun, imam hatibe dönüştürülmesinden sonra yeterli öğrenci potansiyeline ulaşamaması halinde, TÜRGEV’e verileceği iddia ediliyor. Ortaokulun ilçedeki 3 mahalleye hitap ettiğini belirten öğrenci velileri, okulun imam hatibe dönüştürülmesi ile taşımalı eğitime zorlandıklarına dikkat çekti.

Kaynak: Sözcü / Nil Soysal

    :

    :

    :

    :

    "İmam hatibe kayıt olmazsa arazisi Bilal’e devredilecek" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete