Erdoğan’dan olay Bülent Arınç yanıtı!

Erdoğan: O zat (Bülent Arınç) benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır... Kesinlikle dürüst bir hareket değildir.
AKP’nin kurucularından Bülent Arınç cuma akşamı CNN Türk’te katıldığı Taha Akyol’un programında AKP ve HDP’nin açıkladığı terösitbaşı Abdullah Öcalan’ın isteklerinin yer aldığı ‘Dolmabahçe mutabakatı’ için “Erdoğan’ın haberi olduğunu biliyorum” demiş gündem yaratan açıklamalarda bulunmuştu. Arınç bu açıklamalarının ardından AKP’li gazetecilerin hedefi haline gelmiş ve ‘hain’ ilan edilmişti. Tecrübeli siyasetçi dün yaptığı yazılı açıklamada ise sözlerinin arkasında durmuş ve “Hiç bir kimseye diyet borcum yok” yorumunda bulunmuştu.

“O ZAT DÜRÜST DEĞİL”

Arınç’ın gündeme bomba gibi düşen açıklamalarına Erdoğan’dan yanıt geldi. Güney Amerika ziyaterinde gazetecilerin  “Bülent Arınç’ın bir televizyon kanalındaki son açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı üslupla yanıt verdi. Bülent Arınç’ın ismini telaffuz etmeyen ve “O zat…” diye seslenen Erdoğan onu ‘dürüst olmamakla’ suçladı.

Erdoğan ” O televizyon programını izlemedim, ama duyunca da ciddi manada üzüldüm. Konuyla ilgisi olan Yalçın Akdoğan, Efkan Âlâ, Mahir Bey (Ünal) var… Ben Dolmabahçe konusunda her üçüne de, ‘Onlarla aynı fotoğraf karesinde olmanız doğru olmaz. Çünkü onları muhatap almak, ciddi manada size zarar verir. Sizler hükümetsiniz, onlar hükümetin muhatabı olamaz’ demiştim. Nitekim benim Başbakanlığım döneminde de gerek Beşir Bey (Atalay), gerek Sadullah Bey (Ergin) zaman zaman bazı görüşmeler yaparlardı. Görüşme parlamentoda olurdu ve özel yapılırdı. Ne resim verilirdi ne dışarıya açıklama yapılırdı. Ama Dolmabahçe’de öyle bir şeyin yapılmış olması, karşı tarafın hadiseyi bir mutabakat gibi lanse etmeye kalkması tabii çok ciddi bir yanlış olmuştur. Dolayısıyla, bundan benim haberimin olduğunun, bunun benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi kesinlikle dürüst bir hareket değildir. Doğru bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle bir doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir.” dedi.

ARINÇ AKP’NİN KURUCULARINDAN

AKP hükümetleri döneminde; Meclis Başkalığı, Başbakan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Bülent Arınç AKP’yi kuran dört isimden birisi (Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül,Abdüllatif Şener’le birlikte) olarak biliniyor. Arınç, 2001 yılında “siyasete başlama sebebim” dediği Necmettin Erbakan’ın Saadet Partisi yerine o dönem ‘yenilikçi ekip’ olarak isimlendirilen AKP kadroları içerisinde yer almıştı. Parti içerisinde ‘abi’ diye hitap edilen Arınç’ın ismi 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık için de geçmişti.

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan’dan olay Bülent Arınç yanıtı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete