Demirtaş: Kendimizi çaresiz hissetmiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Demokratik siyaset açısından kendimizi çaresiz hissetmiyoruz” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “2015 yılında bu coğrafyada demokratik siyaset çok güçlü bir irade sahibiyken, demokratik siyasetin cesareti varken AKP’nin güvenlikçi politikalarına karşı direnemeyecek durumda değiliz. Demokratik siyaset açısından kendimizi çaresiz hissetmiyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda Sur'da uygulamaya konan sokağa çıkma yasağına ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Demirtaş, 2015 yılında bu coğrafyada demokratik siyaset çok güçlü bir irade sahibiyken, demokratik siyasetin cesareti varken AKP'nin “Güvenlikçi politikalarına” karşı direnemeyecek durumda olmadıklarını belirterek, “Demokratik siyaset açısından kendimizi çaresiz hissetmiyoruz. Sur ilçemizin belediye başkanları tutuklular. Sadece halkının iradesini temsil etmesi konusunda dik durdukları için tutuklular. Bütün bu olağanüstü durumların, bütün bu olağanüstü gelişmelerin yaşatılmasına gerek olmadan, bütün bu işlere hiç girmeden, girişilmeden de sorunların çözümü yanı başımızda dururken güvenlikçi bakış açısıyla 90’ları aratacak günlere dönülmüş olması Türkiye için büyük bir talihsizliktir” dedi.

-“ANKARA’NIN DA KANDİL’İN DE HALKIN BU BEKLENTİSİ İLE İLGİLİ SOMUT BİR PROJE ORTAYA KOYMASINI BEKLİYORUZ”-

“Eğer ki diyalogla sorunları çözme imkânı olmasaydı, bütün bu imkânlar sıfırlanmış olsaydı bütün bu güvenlik politikalarına bir anlam biçebilirdik” diyen Demirtaş, “Ama bugün halkın büyük bir barış özlemi, barış özlemi var. Haklı müzakere, diyalog sürecini destekliyor. Mutlaka, ne olursa olsun masaya dönülmesi konusunda insanlarımızda büyük bir istek, özlem ve ısrar vardır. Bizler bu çağrılarımızı tek taraflı yapmıyoruz. Silahlar sussun eller tetikten çekilmesi, karşılıklı derhal ateşkes pozisyonuna geçilsin derken kişisel düşüncelerimizi dile getirmiyoruz. Türkiye’nin batısından doğusuna, Türkiye toplumun tamamına yakınının duygularını dile getiriyoruz. Bunun mutlaka ciddiyetle değerlendirilmesini bekliyoruz. Yaptığımız çağrılar sıradan, laf olsun torba dolsun diye yapılan çağrılar değildir. Herkesin, bütün tarafların çağrılarımızı olgunlaşmış halk düşüncesi olarak dikkate alması ve değerlendirmesi gerekir. Ankara’nın da Kandil’in de halkın bu beklentisi ile ilgili somut bir proje ortaya koymasını bekliyoruz. Bizim yaptığımız çağrılara karşı yanıtlar var. Operasyon sonuna kadar sürecek, bizler son terörist kalıncaya kadar devam edeceğiz diyenler var. Öbür tarafta müzakereye hazırız. Ateşkes karşılıklı olursa hazırız diyenler var. Her iki tarafta b u işin artık silahsız çözülemeyeceğine inananlar da var” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, konuşması sırasında, “Batılıyım oyum sizindir. Bu yurdun tek başkanı sensin. İşte benim başkanım” diyerek konuşmasını bölen ve elini öpmeye çalışan vatandaşın elini öpmesine izin vermedi.
 

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş: Kendimizi çaresiz hissetmiyoruz" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete