Davutoğlu'ndan MİT TIR'ları itirafı

Davutoğlu Adana'da durdurulan MİT TIR'larının Suriye'ye gittiğini doğruladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetin 2015 seçimleri öncesi koalisyon arayışı içerisinde olduğunu söyledi. Ana muhalefet partisi CHP’yi Şişli Belediyesi'nde, yaşananlar üzerinden eleştiren Davutoğlu, “Şişli’de meğer Mustafa Sarıgül’den oğluna intikal eden bir saltanat kurmaya kalkmışlar. Onlar hem yargı önünde hesap verecekler ama en çokta milletin önünde hesap verecekler” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Mersin İl Kongresi’ne katıldı. Başbakan Davutoğlu kongrenin yapıldığı Edip Burhan Kapalı Spor Salonuna “Kiziroğlu Mustafa Bey” türküsünün uyarlaması olan “Davutoğlu Ahmet Hoca” sarkışı eşliğinde partililerin sevgi gösterileri altında girdi.

Konuşması sırasında boynuna Yörük poşusu takan Başbakan Davutoğlu, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Bayramını kutladı.

Bir daha ne Mersin’de ne de vatanın herhangi bir santimetre karesinde istilacıların ayak izini görmeyeceklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, “Yurt dışında durarak oradan Türkiye’yi yöneltmeye kalkanlarında ayak izini görmeyeceğiz. Bu toprak ve bu ülke sadece ve sadece Toroslar kadar başı dik yiğitlerin, Toroslar kadar yürekli Mersinlilerin memleketidir. Yarında Sarıkamış yiğitlerini anıyor olacağız. Mersin’in kurtuluşuyla, Sarıkamış dağlarında şehit düşen o aziz ecdadın verdiği yiğitlik aynı destanın, aynı tarihin ürünüdür. Biz gerektiğinde Sarıkamış’a doğru yürür soğukta donmayı göze alır ama istiklalimizi vermeyiz. Baş verir, baş eğmeyiz biz” dedi.

“ÇALIŞIRKEN HESAP AÇIKTI”

Türk, Kürt, Yörük, Türkmen herkesi omuz omuza görmek istediğini belirten Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçen sene bu günlerde Mersin’deydim. 140 büyükelçimizle, dışişlerimizin bütün kadrosu ile buradaydık. 19 Ocak sabahı biz Mersin ve Adana’da bu güzellikleri yaşarken, birileri karanlık odaklardan aldıkları talimatla Suriye’deki kardeşlerimize yardıma giden MİT tırlarına operasyon yaptı. Bir yıl geçti. Birileri Türkiye’de demokrasiye darbe vurmak isterken, birileri vesayet hesapları yaparken, biz milletin hizmetinde koşarken, birileri milleti arkadan hançerlemeye çalışırken hesap açıktı. Milleti temsil eden, gücünü ve mesuliyetini milletten alan AK Parti iktidarına ve demokrasiye bir ara dönem yaşatmak. Geçen sene Türkiye tamda altın dönemlerini yaşarken, Gezi Parkı provokasyonları, 17-25 Aralık operasyonları karanlık odakların operasyonları ve arkasında biz Mersin’deyken MİT tırlarına yapılan operasyonla bu millete tekrar karanlık içinde günler yaşatmak istediler. Biz bunlara karşı en güçlü şekilde riayetle durduk. Bu demokrasi düşmanlarına karşı demokrasi dersi verdiğimize şahitlik eder misiniz?”

“SON NEFESİMİZE KADAR DA BU EMANETİ KORUYACAĞIZ”

“Geçen sene 30 Mart seçimlerinden önce olduğu gibi şimdiden koalisyon hesaplarına başladılar. Pensilvanya’dan gelen talimatlarla nasıl çatı aday bulmaya kalktılarsa, şimdide başka koalisyonların içine giriyorlar. Geçen sene biz sizlerle buluşurken MİT tırlarına operasyon yapan o zihniyet dinleyecek. Bu milletin istihbarat teşkilatına, Dışişlerine, Başbakanlığına sızmaya çalışanlar bilsinler ki, biz emaneti milletten aldık ve sonuna kadar, son nefesimize kadar da bu emaneti koruyacağız. Bir yıl içinde onlar bu hesapları yaparken biz milletimizle buluşmaya çıktık. 30 Mart seçimlerinde, 10 Ağustos seçimlerinde milletimizi cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye en güzel desteği verdi.”

“ŞİŞLİ’DE MAFYADAN GÜÇ ALIYORLAR”

“CHP 1 aydır Şişli ile uğraşıyor, Şişli’yi çözemediler. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet'in partisi diyorlar ama Şişli’de meğer Mustafa Sarıgül’den oğluna intikal eden bir saltanat kurmaya kalkmışlar. Onlar hem yargı önünde hesap verecekler ama en çokta milletin önünde hesap verecekler. Bir CHP Milletvekili çıkıp ‘ Parelelcilerle iş birliği yapıp hata ettik’ dedi. Bütün defterler birer birer dökülüyor ortaya. Bunlar güçlerini millete almazlar, CHP her zaman gücünü sadece darbecilerden, sadece paralelcilerden, vesayetçilerden almıştır. Şimdi de Şişli’de mafyadan güç alıyorlar. Onlar sadece kendi partilerinde hizipçilik oyunu oynarlar. Nasıl bir yapı ki hiç kimseye ümit vermiyor. Millete ümit vermiyor, kendilerine güveni yok, millete güveni yok. Bize bir dört yıl verin diyorlar! 4 yıl verseler daha 8 ay içinde Mahalli seçimlerden bu yana Şişli’yi ne hale getirdikleri belli. 8 ayda Şişli’yi böyle tarumar edenler milletin emanetini alsalar 4 dakikada bu ülkeyi ne hale getirirler.”

Konuşmasında Türkiye’de milli birliğin teminatı olan yegâne partinin AK Parti olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Kim ne oyun içine girerse girsin biz 2023 yolcularıyız. 2023 yılında inşallah Türkiye küresel bir güç olacak” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu'ndan MİT TIR'ları itirafı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete