Davutoğlu’ndan “AKP’ye hakimim” açıklaması

Davutoğlu: Sayın Cumhurbaşkanı benim devlet yönetiminde yönlendirilen bir devlet adamı olmadığımı, olmayacağımı çok iyi bilir.
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayın programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Emanetçi bir Başbakan olmadığını” savunan Davutoğlu, bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da bilindiğini belirterek, Erdoğan’ın kendisine böyle birşey teklif etmeyeceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu dün akşam Show TV canlı yayınında AKP içerinde ‘bölünme olduğu’ iddialarını yanıtladı.

“ERDOĞANCI-HOCACI BÖLÜNMESİ…”

Parti içerisinde Erdoğancı-Hocacı bölünmesi olduğu yönündeki iddialarla ilgili bir soru üzerine Davutoğlu “Ben hocacı-reisçi yok diyorum. Bütün Ak Parti benim ekibim. Ekipçilik yapmak partiyi fraksiyonlara böler. Sayın Cumhurbaşkanı benim devlet yönetiminde yönlendirilen bir devlet adamı olmadığımı, olmayacağımı çok iyi bilir. Böyle bir şey de zaten teklif etmez” dedi.

BABACAN İLE İLGİLİ KONUŞTU

Başbakan Davutoğlu, Ekonomiden Sorumlu Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan’ın adaylığı için de “Zayıf bir takım kaygılarla bu önemli isimleri ekibe almamak olmazdı. Sayın Babacan bana ekipte yer almayacağını söylemişti. Her türlü katkıyı verebileceğini, mutlaka vekil olması gerekmediğini belirtmişti. Ama son süreçte Sayın Babacan’a ihtiyacımız olduğunu kendisine ilettim ve kabul etti.” yorumunda bulundu.

“23 TEMMUZ’DAN BU YANA SİVİL KAYIP YOK”

PKK ile yaşanan çatışmalarda 23 Temmuz’dan bu yana sivil kayıp verilmediğini savunan Davutoğlu, “Cizre’de sokağa çıkma yasağının nedeni herkes evindeyken teröristlere müdahale çabasıydı. Birisi kanton ilan etmek istiyorsa bunun olmayacağını göstermek lazım… Bu tür operasyonlarda genelde sivil kayıp olur ama 23 Temmuz’dan bu yana sivil kayıp vermedik” dedi.

CİZRE’DE SİVİL KAYIP İDDİASI

Eylül ayı içinde 8 gün gün boyunca sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak’ın Cizre ilçesindeki operasyonlara ilişki, HDP’li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan; aralarında 5 günlük bir bebek ve 80 yaşında bir kadının da bulunduğu 23 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu’ndan “AKP’ye hakimim” açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete