close

AKP’liler bile gülecekti!

Ahmet Davutoğlu il başkanları toplantısında konuştu: “Bizim kurucu değerlerimizde lüks şatafat yoktur. Hayat standardını siyasete girerek değiştirmiş olanların bizim aramızda yeri yoktur”
AKP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen 104. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Davutoğlu, ilginç sözler söyledi. Davutoğlu, “Bizim kurucu değerlerimizde lüks şatafat yoktur. Hayat standardını siyasete girerek değiştirmiş olanların bizim aramızda yeri yoktur. Üzerindeki ceketi o dava için veren ve tek bir hırkayla dolaşmaya niyet edenlerin bu davada yeri vardır” dedi.

"SANKİ 4 YIL GİBİ ÇALIŞACAĞIZ"

Daha önceki yönetim anlayışlarını “bugün kuracakları kabineyle de” devam ettireceklerini söyleyen Davutoğlu, “Bu kabineyle sanki ülkeyi 4 yıl idare edecekmişiz gibi çalışacağız.

Hiçbir şekilde bunu bir Kasım’a kadar, seçim kabinesidir, günü dolduralım, vakti geçirelim, kırmızı plakalı ki birileri için çok kıymetli olabilir bizim için sadece temsil bakımından kıymetlidir, ama unvan ve makam bakımından halkımıza hizmet yanında bir hiçtir. O plakalı araçlarda dolaşalım diye yürütmeyeceğiz. Sanki dört yıllık hükümetmişiz gibi çalışacağız. Milletimiz bu anlamda rahat etsin” dedi.

LÜKS VE KİBİR YOKMUŞ

7 Haziran seçimlerinde halkın AKP kadrolarına da bir mesaj verdiğini söyleyen Davutoğlu, o mesajı şöyle açıkladı: “Kurucu ilkelerinize geri dönün dedi halkımız. Kurucu ilkelerinize ve erdemliler hareketi olma ilkenize halel getiren uygulamalara izin vermeyin dedi.

Özellikle bütün teşkilat başkanlarımız, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız buradayken bütün kadrolarımız buradayken söylüyorum. Bizim kurucu değerlerimiz ki 14 Ağustos'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın 2001’de yaptığı konuşmaya atfen burada zikrettim, o değerleri yaşatmak hepinizin görevidir. Bizim kurucu değerlerimizde kibir yoktur. Halka kibirle bakan hiç kimse bu hareket içinde yer alamaz.

Bizim kurucu değerlerimizde lüks şatafat yoktur. Hayat standardını siyasete girerek değiştirmiş olanların bizim aramızda yeri yoktur. Üzerindeki ceketi o dava için veren ve tek bir hırkayla dolaşmaya niyet edenlerin bu davada yeri vardır. Şu veya bu makama geldiğinde eşini dostunu akrabasını oralara dolduranların bizim aramızda yeri olmadı, olmayacak. Sahip olduğu kamu görevinin üzerinden herhangi bir şekilde rant elde edenlere bu kapı hep kapalı oldu kapalı olacak.”


"2001 İLKELERİNİ SAVUNACAĞIZ"

‘Erdemliler hareketi’ olarak 2001’de hangi değerler öne çıktıysa onları savunacaklarını öne süren Ahmet Davutoğlu, sözlerini şu sözlerle noktaladı: “Kongremizde de bu değerlerimizi bir kez daha hatırlayacağız. Bu hareket bir ortak akıl hareketi demişti Cumhurbaşkanımız partiyi kurarken. Bu hareket ortak akıl hareketi olmaya devam devam edecek.”

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "AKP’liler bile gülecekti!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete