Erdoğan mahkeme yetkisi aldı!

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü artık mahkeme kararı olmadan, Erdoğan'ın kararıyla geri alınabilecek.
Her yıl verilen, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü yönetmeliği değiştirildi. Mevcut yönetmelik ile devletin şahsiyetine karşı suç işleyenlerin ödülü, mahkeme kararı ile geri alınabiliyordu. Yeni değişiklik ile “Mahkeme kararı” ifadesi kaldırıldı ve ödülü geri alma konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkili kılındı.

CUMHURBAŞKANI ONAYIYLA GERİ ALINACAK

Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminde, 20 Ocak 1995 tarihinde çıkarılan yönetmelikte, “Devletin şahsiyetine karşı işlenen cürümlerden dolayı hüküm giyenlerin ödülleri mahkeme kararı ile geri alınır’’ ifadesi bulunuyordu. Bu madde “Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlardan dolayı hüküm giyenlerin ödülü Değerlendirme kurulu kararı ve Cumhurbaşkanının onayı ile geri alınır’’ biçimine getirildi.

ÖDÜLÜ DE BELİRLEYECEK

Yönetmelikte bir başka değişiklik daha yapıldı. Bu ödül için daha önce, kültür ve sanatla ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından aday gösteriliyordu. Yapılan değişiklikle bundan böyle adayları Cumhurbaşkanının seçtiği Değerlendirme Kurulu üyeleri belirleyip Erdoğan’ın onayına sunacak.

Yönetmelik daha önce “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve sanat büyük ödülüne kültür ve sanatla ilgili kurum ve kuruluşlar aday gösterebilir. Ödüle layık görülen adaylar Değerlendirme kurulunca yapılacak gizli oylama ile belirlenir ve Cumhurbaşkanının onayına sunulur’’ biçimindeydi.

"UYGUN GÖRÜLECEK KİŞİLER"

Yapılan değişiklik ile artık sanatla ilgili kurum ve kuruluşlar aday gösteremeyecek, adayları Değerlendirme Kurulu belirleyecek. Değerlendirme Kurulunun yapısı da değiştirildi. Daha önce kurulda yer alan biri Cumhurbaşkanlığı sanat danışmanı olmak üzere üç danışman kuruldan çıkarıldı. Bunların yerine “Cumhurbaşkanlığı personelinden uygun görülecek kişiler’’ hükmü eklendi.

Kaynak: Sözcü

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan mahkeme yetkisi aldı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete