Yeni Şafak savaşıyor: Bordo Bereliler 100 IŞİD militanını öldürmüş

Yandaş Yeni Şafak Gazetesi coştu bir kere: Bordo Bereliler IŞİD’in köyünü aldı, 100 militan öldürüldü
AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesi, Suriye sınırında IŞİD militanlarıyla TSK arasında yaşanan ve resmi açıklamalara göre bir astsubayın hayatını kaybettiği ve bir IŞİD militanının öldürüldüğü çatışmada IŞİD’in 100 savaşçısının öldüğünü öne sürdü.

TSK’nın angajman kuralları çerçevesinde hareket edip ateşe karşılık verdiğe açıklansa da Yeni Şafak’a göre 60 Bordo Bereli’den oluşan iki tabur IŞİD kontrolündeki Ayaşe köyüne girdi.



Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada,  Kilis’te bir askerin hayatını kaybettiği saldırı sonrası bir IŞİD militanının öldürüldüğü, örgüte ait üç aracın tahrip edildiği duyurulmuştu. Açıklamada çatışmanın toplam beş IŞİD militanının askere ateş açması sonucu çıktığı belirtilmişti.

Kilis’teki çatışmaya ilişkin Yeni Şafak’ın ortaya koyduğu bilanço ise resmi açıklamalarla oldukça tezat bir tablo çiziyor.

‘Bordo Bereliler’den oluşan 60 kişilik grubun IŞİD kontrolündeki Ayaşe köyüne girdiği iddiasını sayfalarını taşıyan Yeni Şafak,“Toplam 9 kilometre içeriye girdiği ifade edilen Bordo Bereliler’in Ayyaşe Köyü’ndeki kontrolü IŞİD’in elinden aldığı belirtiliyor” dedi.



Bununla da yetinmeyen gazete, yerel kaynaklara dayandırdığı bir diğer haberinde, yaklaşık 100 IŞİD militanının öldürüldüğünü öne sürdü.



IŞİD AÇILIMI

Yeni Şafak’ın ‘DAEŞ’ yerine ‘IŞİD’ ifadesini kullanması da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Ak Saray’daki bir basın toplantısında soru soran gazeteciye müdahale edip sorusunu IŞİD yerine DAEŞ diyerek yöneltmesini istemişti. O günde itibaren Yeni Şafak dahil hükümet yanlısı medya IŞİD’e ‘DAEŞ’ demeye başlamıştı.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Yeni Şafak savaşıyor: Bordo Bereliler 100 IŞİD militanını öldürmüş" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete