Havuz yazarı Küçük'ün Zarrab'ı aklama çabası

Star Yazarı Cem Küçük köşesinde 17 Aralık yolsuzluk operayonunun bir numaralı isimlerinden Reza Zarrab'ı aklama çabasına girdi.
Küçük'e göre,  İran’dan aldığımız petrol ve doğalgazın Halk Bank’a yatan paralarını altın olarak İran devletine  transfer eden adam Zarrab değil Babek Zencani'ydi.  Küçük böylece Halkbank'a yatan paraların altın olarak İran'a kaçırılmasını da doğrulamış oldu. 

Küçük'ün yazısındaki iddia şu şekilde:

Türk medyasının yanlış bildiği bir olay var. Reza Zarrab İran’dan aldığımız petrol ve doğalgazın Halk Bank’a yatan paralarını altın olarak İran devletine transfer eden adam değildi. Bu tamamen yanlış bir bilgidir ve sürekli bu yanlış tekrarlanıyor. Bu işi yapan Babek Zencani idi. Zaten İran devleti de resmi deklarasyonlarında bunu defalarca açıklamış fakat Türk medyasında ben dahil çoğu kişi bunun farkına varamadı.

İran devletinin adamı olan kişi Babek Zencani idi. Geçtiğimiz yıl İran devleti Zencani’nin İran’ın parasının bir kısmını çaldığına hükmetti ve bu adamı tutukladı. Türk devlet raporlarında da Zencani’nin güvenilmez bir adam olduğu defalarca İran makamlarına iletilmişti. Buna rağmen dolaylı olarak Türk devletini yönetenlerle Babek Zencani arası bağ uydurulmaya çalışılıyor. Türkiye’nin DAEŞ’e silah yardımı yaptığı nasıl alçakça bir iftira ise bu mesele de aynı şekilde iftiradır. Bu iftiraları atanlar kendi ihanetlerinde boğulacaklar...

Kaynak: Grihat

Not: Yazının devamını ilgili havuz gazetesinden okuyabilirsiniz...

    :

    :

    :

    :

    "Havuz yazarı Küçük'ün Zarrab'ı aklama çabası " hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete