Yandaş Küçük ‘el konulacaklar’ listesine o üniversiteleri de ekledi

Gazetecileri ve medya gruplarını Türk devleti adına tehdit edip hedef göstermesiyle tanınan Star’ın ‘şahin’ yazarı Cem Küçük, Gülen Cemaati’ne yakın olduğunu öne sürdüğü 17 vakıf üniversitesine el konulmasını istedi.
Küçük, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ı da “FETÖ ile mücadele noktasında bugüne kadar sınıfta kaldı” diye eleştirdi.

Kayyuma devredilen İpek Medya bünyesindeki Bugün gazetesinin yazarlarından Ali Atıf Bir’in Şehir Üniversitesi rektörlüğüne getirilmesi özellikle AKP’ye yakın basın kuruluşlarının sert tepkisiyle karşılaşmış, üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Murat Ülker, baskılar üzerine bu karardan vazgeçildiğini açıklamıştı.



‘Bravo Murat Ülker’

Bugünkü yazısında bu gelişmeye değinen Küçük, “Ülker büyük bir hata yapmış ve üniversitesini FETÖ yardakçısı bir şaklabana teslim etmişti. Haliyle ortalığı ayağa kaldırdım ve Murat Ülker’i eleştirdim. Sonrasında tüm Müslümanlar ayağa kalktı ve Murat Ülker hatasından döndü. Kimse ile kişisel meselem yok. Bravo Murat Ülker” dedi.

‘YÖK’ün 17 üniversiteye el koyma hakkı var’

YÖK Başkanı Saraç için “O süreçte eleştirdim ve hala da eleştiriyorum. İsteseydi çoktan Şehir Üniversitesi’ndeki FETÖ rezaletini engelleyebilirdi”ifadelerini kullanan Küçük, şöyle devam etti: “Bugünkü kanunlar çerçevesinde YÖK Başkanı çok büyük bir iktidara sahip. Yekta Saraç FETÖ ile mücadele noktasında bugüne kadar sınıfta kaldı. Hele son çıkan yönetmelikle beraber Yekta Saraç’ın hukuken 17 FETÖ üniversitesine birden el koyma hakkı var. Saraç maalesef İpek Üniversitesi gibi FETÖ üniversitelerinin yeni bölümler açmasını sağladı.”

’17 FETÖ üniversitesi hariç hiçbirine dokunulmayacak’

YÖK’ün hazırladığı yeni yönetmelik taslağında ‘ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik eylemlerin odağı haline gelen’vakıf üniversitelerinin kapatılabileceğini dair maddenin, alıkonulmasını istediği 17 üniversite dışında kalanları rahatsız etmemesi gerektiğini savunan Küçük, şunları yazdı: “Vakıf Üniversiteleri Birliği adlı oluşum maalesef FETÖ tuzağına düşüyor.

FETÖ cepheyi genişletmeye çalışıyor. 17 FETÖ üniversitesi hariç hiçbir vakıf üniversitemize dokunulmayacaktır. AK Parti muhalifi rektörlere sahip üniversitelerimiz olması gayet doğaldır. Akademik özgürlük çok önemlidir ve hukuksal güvence altındadır. Fakat elbette hiçbir medeni ülkede terör örgütlerinin üniversite sahibi olmasına izin verilmez. ABD’de El Kaide’nin ya da Pablo Escobar’ın nasıl üniversitesi olamaz ise Türkiye’de de FETÖ’nün olamaz. Bu 17 yasadışı FETÖ üniversitesinin yeniden yasal çerçeveye sokulması hukukun bir gereğidir.”

Kaynak: diken.com.tr

 

    :

    :

    :

    :

    "Yandaş Küçük ‘el konulacaklar’ listesine o üniversiteleri de ekledi" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete