Tarih bunun hesabını soracaktır

Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar köşesinde yaklaşan seçimlerle birlikte Erdağan'ın propagandalarını ve yargı skandalını yazdı.
Kongar yazısında tarafsızlık yemini etmiş bir cumhurbaşkanı olarak Erdoğan’ın propaganda konuşmaları yapmasının anayasa ve yasalara aykırı olduğu, bu konudaki yetkinin de Yüksek Seçim Kuruluna ait olduğunu ama kurul üyelerinin böyle düşünmediğini belirtti. Kongar YSK üyelerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında Erdoğan'nın başbakan olarak seçime girmesininde anayasaya ve yasalara aykırı bulmadığını hatırlattı. 

Yazının son bölümünde yaşanan hukuk skandalına değinen Emre Kongar, MİT TIR'ları yakalandığında Jandarmayla MİT'in, 17-25 Aralık soruşturmalarında polisle polisin yaşanan bu hukuk skandalında ise mahkemelerin birbirlerine düşürüldüğünü belirtti.

İşte 'Guguk Devleti!' başlıklı o yazı;

Türkiye’nin gündemi o denli garip ve beklenmedik olaylarla dolu ki...
“Milliyetçilik ve Soykırım” yazılarına yine ara vermek gereği doğdu.

***

Tam seçim dönemine girdiğimiz şu günlerde, tarafsızlık yemini etmiş bir cumhurbaşkanı olarak Erdoğan’ın propaganda konuşmaları yapmasının anayasa ve yasalara aykırı olduğu ortada.

Tabii biz ne dersek diyelim, hukuk açısından son kararı ülkenin mahkemeleri ve yargı kurumları veriyor...
Bu konudaki yetki de Yüksek Seçim Kurulu’nun!

Kurul üyeleri, cumhurbaşkanının eylem ve söylemlerinin kendi yetkileri dışında olduğunu düşünüyorlar herhalde; bu açık anayasa ve yasa ihlalleri karşısında sesleri çıkmıyor!

Aynı kurul, Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de başbakan olarak yarışmasını ve seçim sonuçları kesinleştikten sonra, mazbatasını almadan önce, AKP genel kuruluna da genel başkan olarak katılmasını anayasaya ve yasalara aykırı bulmamıştı. 


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Tarih bunun hesabını soracaktır" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ