Dergi baskınına ‘gizlilik’ kararı

İstanbul’un Sultangazi başta olmak üzere 8 ilçesinde aralarında Yürüyüş dergisi teknik bürosu ve Ozan Yayıncılık’ın da bulunduğu birçok adrese polis üç gün önce operasyon düzenledi.
Baskınlarda 23 kişi gözaltına alınırken, daha sonra 78 yaşındaki Nuri Ünlü ile Ferhat Gerçek serbest bırakıldı. Avukatlar baskınla ilgili gizlilik kararı alındığını açıkladı. Gözaltında tutulan 21 kişiden 2’sinin de çocuk.

Ozan Yayıncılık’a duvarı kırarak içeri giren polis, 7 kişiyi darp ederek, biber gazı ve plastik mermi sıkarak gözaltına aldı. Polis, büroda bulunan ve 8 yıl önce henüz 17 yaşındayken Yürüyüş dergisini satmak isterken polis kurşunuyla felç kalan Ferhat Gerçek’e de biber gazı sıkarak bir odaya kapattı.

YOL ORTASINDA BIRAKTILAR 

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatlarından Şükriye Erden, polisin 8 yıl önce felç ettiği Ferhat Gerçek’i de gözaltına alarak araca bindirdiğini, ancak daha sonra araçtan indirerek yolun ortasına bıraktığını kaydetti.

Av. Erden, dosya hakkında gizlilik kararı olduğu için hiçbir bilgilerinin olmadığını belirterek, müvekkillere yönelik hiçbir suçlamanın olmadığını ifade etti. “Polis, 2014 yılına ait bir soruşturma kapsamında bir kişiyi arıyormuş, o kişiyi Yürüyüş dergisinde görmüşler ve dergiye baskın yapmışlar. Dergiyle ilgili bir durum değilmiş” diyen Av. Erden, polisin dergiye savaşa gider gibi gittiğini kaydetti.

İki haftada bir çıkan Politika gazetesinin bürosu da önceki gün sabah saatlerinde silahlı iki kişi tarafından basıldı. Silahlı iki kişi gazete yazarlarından Ayla Boran'a sözlü ve fiziki tacizde bulunarak tehdit etti. Bürodaki bilgisayarlar, üzerine damacanalarla su dökülerek çalışmaz hale getirildi.

Kaynak: Elçin Yıldıral | BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Dergi baskınına ‘gizlilik’ kararı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete