Sanatı Yönetenler ‘Uluslararası Sanat Sempozyumu’nda Buluştu

YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesinin bu yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Sanat Sempozyumu, Türkiye’de ve dünyada sanatı yönetenleri bir araya getirdi. YTÜ Davutpaşa Kongre Ve Kültür Merkezinde başlayan ve 3 gün devam edecek sempozyum sergiler, konserler ve atölye çalışmaları ile adet bir sanat festivaline dönüştü.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi ‘Sanatı Yönetmek’ ana temasıyla düzenlenen ‘Uluslararası Sanat Sempozyumu’ YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 3 gün devam edecek sempozyum sergiler, konserler ve atölye çalışmaları yer alıyor.

“SANAT YÖNETİMİ SON DÖNEMDE İVME KAZANDI

Sempozyumun açılışında konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, son dönemde ivme kazanan ‘Sanat Yönetimi’ beraberliğinin yürütülen bilimsel araştırmalar ile sürekli bilgi üreterek kültür, sanat ve ekonomi alanında toplumu eğiten ve ihtiyaçlara uygun teknolojik ve bilimsel gelişmeyi destekleyen bir yapıya dönüştüğünü ifade etti.

Yüksek, “Günümüzde sanata yönelik toplumsal talebin giderek artması ve bu talebe çeşitli kurumsal yapılanmalar, organizasyonlar ve etkinliklerde profesyonel bir şekilde yanıt verilmesi zorunluluğu Sanat Yönetimi’nin bir meslek alanı olarak doğmasına ve öneminin giderek artmasına neden olmuştur. Sanat eserinin kültürel ve ekonomik olarak değerlendirilmesine odaklanan Sanat Yönetimi, içinde birçok alanı konuyu kapsayan çok disiplinli bir alandır.” ifadelerini kullandı.

YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turan Sağer de, fakülte olarak kurulduğu günden bu yana sanatla ilgili disiplinler arası eğitim vermeyi amaçladığını söyledi. Fakülte olarak bu amaçla, Sanat, İletişim Tasarımı ve Müzik ve Sahne Sanatları bölümü altında Birleşik Sanatlar, Sanat Üretimi, Fotoğraf-Video, Film-Video, Müzik Toplulukları, Duyusal Ses Tasarımı gibi bölümler bulunduğunu belirtti.

“HEDEF BATI İLE ANADOLU SENTEZLEYEBİLEN ARAŞTIRMAYA AÇIK BİREYLER”

YTÜ’nün köklü ve kaliteli eğitimine yakışır bir eğitim sunarak gençleri yarınlara taşımanın en büyük hedefleri olduğunu dile getiren Sayar, “Batı ile Anadolu’nun kültürünü sentezleyebilen, bilgili, bilimsel araştırmaya açık, sanat disiplini ile donanımlı, modern ve çağdaş anlayışları takip edebilen bireyler yetiştirmek yine en büyük hedefimizdir.” diye konuştu

4 gün boyunca süren sempozyumda, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı ve sanatçı katılıyor. Sempozyumda ‘Türkiye’de Sanat Yönetimi Eğitimi’,  ‘Herşey Sanat Mıdır? Sanat Eğitiminin Gerekçesi Bağlamında Sanat Kavramına Bir Bakış’, ‘Dijital Sanat Platformlarında Hiper Gerçeklik ve Sanal Mekan Kavramlarının Algı Üzerine Etkisi’, ‘Yeni Medya Sanatında Yeni Platform; Sosyal Medya ve sanat Birlikteliği’ de aralarında bulunduğu 81 bilimsel sunum yapılacak

“YILIN EN İYİ SANAT YÖNETMENLERİ BELİRLENDİ”

Dünyaca ünlü Kunstkamera Müzesi Müdür Yard. Prof. Efim Rezvan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Salim Tokaç, İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Baş. Abdurrahman Şen, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’nın da katıldığı sempozyumda ‘Yılın En İyi Sanat Yönetmenleri’ ödülleri de sahiplerini buldu.

Üç kategoride verilen ödülleri Plastik sanatlar alanında ünlü küratör Selen Ansel, Sahne Sanatları alanında ünlü orkestra şefi Orhan Şallıel ve Masaüstü Yayıncılıkta Mustafa Ziya Ülkenciler aldı. Sanat organizasyonlarına verdiği destekle Akbank 2014 yılı sponsorluk ödülünü almaya hak kazandı. Sanatçılar ödüllerini YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in elinden aldı.





 

 

 

    :

    :

    :

    :

    "Sanatı Yönetenler ‘Uluslararası Sanat Sempozyumu’nda Buluştu" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ