Sahneden “uyuşturucuya hayır“ dediler

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek için ‘Uyanış' adlı tek perdelik tiyatro oyunu sahnelen
Oyun'un uyuşturucu bağımlılığa farkındalık oluşturmak adına sahnelendiğini ifade eden yönetmen Ferhat Raşit Kına, oyuna gelen tepkilerin olumlu yönde olduğu için mutlu olduğunu kaydetti. Erzurum ilçelerine ve çevre illere turneler düzenleneceğinin haberini veren Kına, 13 Aralıkta İspir turnesiyle turnelere başlayacaklarını ve tüm Türkiye'ye turne yapmayı düşündüklerini açıkladı.
 
Ervak Gençlik Komisyonu Başkanı ve 'Uyanış' oyunu proje sorumlusu Emre Çomaklı, "Amacımız bu oyunla başlattığımız bu hareketi devam ettirip oyunumuzun sloganında ki 'Genç Dinamik Türkiye İçin' ülke geneline yaymaktır ve gençleri bilinçlendirmektir." dedi. 
 
Oyunun yazarı Neslihan Narmanlıoğlu ise uyuşturucu sorununa parmak basmak amacıyla böyle bir oyunu ortaya çıkardıklarını vurguladı. Oyuncu kadrosunda olan Fatih Ağarman'ın yaptığı doğaç üzerine böyle bir fikrin oluştuğunu belirten Narmanlıoğlu, "Buradaki amacımız uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmekti. Oyun sayesinde kurtardığımız her gencimiz bizim için bir başarıdır. Gelen tepkiler olumlu yönde devam ediyor. Tüm Erzurum halkına ve üniversite öğrencilerine destekleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu. 
 

    :

    :

    :

    :

    "Sahneden “uyuşturucuya hayır“ dediler" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ