"TSK, tiyatroya darbe mi yapacak?"

Facebook'a "Ordu... Göreve..." mesajı yazan Devlet Tiyatroları sanatçısı Tuncer Yığcı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, DT'ye karşı kışkırtmakla suçlandı... Bu ilginç suçlamaya ilk tepki CHP Kültür Sanat Platformu üyesi Candan Yüceer'den geldi. Karşı Gazete'ye konuşan Yüceer, "TSK'nın işi gücü yok, DT'ye darbe mi yapacak?" diye sordu.
KARŞI GAZETE | ÖZEL 

"TSK'NIN İŞİ GÜCÜ YOK, TİYATROYA DARBE Mİ YAPACAK!"

Ankara Devlet Tiyatroları sanatçısı Tuncer Yığcı’nın, Ordu ilindeki turne öncesinde sosyal medyada yazdığı   ’Ordu... Göreve…’ cümlesini  “TSK’yı kendisine ve DT’ye karşı kışkırtmak” olarak yorumlayan DT Genel Müdür Vekili Nejat Birecik, sanatçıyla ilgili soruşturma başlattı. 

Soruşturmaya kamuoyundan ve sanat dünyasından büyük tepki geldi. Açılan soruşturmayı eleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili ve Kültür Sanat Platformu üyesi Candan Yüceer, Karşı Gazete'ye konuştu. 

"BÖYLE SAÇMALIK OLUR MU?"

"TSK'nın  işi gücü yok, Devlet Tiyatroları ile mi uğraşacak? DT'ye darbe mi yapacak? Böyle bir saçmalık olur mu?" diyen Yüceer, "İki kelimeyi  yanyana görünce hemen soruşturma mı açacaklar? O zaman sanatçıların bundan sonraki hayatı demek ki çok zor, esprili bir şekilde yazılan sözcüklere bile tahammül gösteremiyorlar.  Bu tahammülsüzlük neden?" değerlendirmesi yaptı. Yüceer, bu tür uygulamalar ile sistematik olarak toplumun her kesimininin "yıldırma, korkutma ve soruşturmalarla baskı altına alınmaya çalışıldığını" söyledi.  

KÜLTÜR BAKANI ÇELİK'E SORDU...

Yüceer, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi de vererek, konuyu Meclis gündemine taşıdı. 

İŞTE CEVAP BEKLEYEN SORULAR:


"Devlet Tiyatroları tarihinde ilk kez, kurumun kadrosunda olmadığı halde, DT’ye Genel Müdür Vekili olarak atanan  Nejat Birecik'in soruşturma açtığı başka isimler olup olmadığını da öğrenmek isteyen Yüceer, Bakan Çelik'e şu soruları yöneltti: 

1. Birecik tarafından, oyuncu Tuncer Yığcı hakkında açılan disiplin soruşturmasının sonucu ne olmuştur?
2. Birecik, göreve geldiğinden önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç oyuncu hakkında disiplin soruşturması başlatılmasını istemiştir? Soruşturmaların gerekçesi nedir?
3. Birecik hakkında Bakanlığınıza şimdiye kadar kaç şikayet gelmiştir? Şikayetlerin konusu nedir?
4. DT Disiplin Kurulu’nun söz konusu soruşturmayı “içinden çıkılamaz hal aldığı” gerekçesiyle Bakanlık Teftiş Kurulu’na gönderdiği iddiası doğru mudur? 'İçinden çıkılamaz hal' nedir?
5. Ordu’da turnede olan bir oyuncunun kendi sosyal medya hesabından esprili bir dille, “Ordu…Göreve…” yazmasının neresi yanlıştır?
6. DT oyuncularının sosyal medya üzerinden espri yapmaya hakkı yok mudur? Bu tahammülsüzlük nedendir?"

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM


    :

    :

    :

    :

    ""TSK, tiyatroya darbe mi yapacak?"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete