close

'Suriyelilere hazine arazisi verilecek’ iddiası

Ülkemize sığınan 2 buçuk milyonu aşkın Suriyeli mülteci için, Hazineye ait tarım arazilerinin bedelsiz kullanım hakkı tanınacağı iddia edildi.
Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde yapılması planlanan bu uygulamalar ile batı illerindeki yoğunluğun buralara aktarılarak nüfusun büyük çoğunluğunu devlet arazileri üzerinde çiftçi ve işçi olarak bırakılması planlanıyor.

2011 Nisan ayı ile başlayan Suriye iç savaşı nedeniyle ülkemizdeki Suriyeli mülteci sayısı son dört buçuk yılda yaklaşık 2,5 milyona ulaştı. Mültecilerin muhtelif ihtiyaçları için yılda ortalama 5 milyar lira, toplam da ise 24 milyar lira harcandı. 2015 yılına kadar sadece AFAD tarafından yapılan sağlık harcamalarının tutarı ise 2.86 milyar lira.

KRİZ DAHA BÜYÜK BOYUTLARA TAŞINACAK

Mülteci krizinin gelecekte daha büyük boyutlara taşınacağı öngörülürken, hükumet bazı politikalarla buna çözüm arıyor. Alınan bilgilere göre, mültecilerin başta barınma ve geçinme ihtiyaçlarının tam olarak karşılanması için bazı düzenlemeler yapılacak.

BEDELSİZ KULLANIM HAKKI

5543 sayılı İskân Kanunu hükümleri kapsamında sığınmacılara konut imkânı sağlamak ve geçimlerini temin etmeleri için de hazineye ait tarım arazilerinin bedelsiz kullanım hakkı tanımak için yeni bir plan yapılıyor. İlerleyen günlerde gündeme geleceği konuşulan plan çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu illerinde hayata geçirilecek uygulama ile Batı illerindeki yoğunluğun buralara aktarılarak nüfusun büyük çoğunluğunu devlet arazileri üzerinde çiftçi ve işçi olarak bırakılması planlıyor.

Kaynak: grihat.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "'Suriyelilere hazine arazisi verilecek’ iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete