Siyasilerden Yaşar Kemal mesajı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Şimdi en güzel şiir barıştır' demişti Yaşar Kemal. En büyük destekçilerinden olduğu sürecin yeşerdiği gün kaybettik.
Mekanı cennet olsun" ifadelerini paylaştı.Usta yazar Yaşar Kemal'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi nedeniyle sosyal medyadan bir çok kişi üzüntülerini paylaştı. Siyasiler de sosyal medya üzerinden Yaşar Kemal'in vefatına ilişkin üzüntülerini paylaştı.

"SÜRECİN YEŞERDİĞİ GÜN KAYBETTİK"

Siyasilerin bazılarının attığı tweetler:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Büyük Usta Yaşar Kemal'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yaşar Kemal'in Anadolu'ya, tarihe, kültüre ve ülke barışına olan değerli katkıları hep hayırla hatırlanacaktır."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Eserleriyle milyonların gönlüne taht kuran Yaşar Kemal'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim."
 


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Edebiyat dünyamızın çok değerli ismi Yaşar Kemal'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim."

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye ve insanlık çok büyük bir değerini kaybetti. Acımız çok büyük. Allah rahmet eylesin."
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dev bir çınar devrildi. Asrın edebiyat dâhisi Yaşar Kemal arkasında büyük eserler bıraktı. Mekanı cennet olsun"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, " 'Şimdi en güzel şiir barıştır' demişti Yaşar Kemal. En büyük destekçilerinden olduğu sürecin yeşerdiği gün kaybettik. Mekanı cennet olsun."

"İNCE MEMED ARTIK ÖKSÜZ"

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, "İnsan evrende gövdesi kadar değil yüreği kadar yer kaplar. Yaşar Kemal'i saygıyla anıyorum."

CHP Sözcüsü Haluk Koç, "Bir büyük çınarımızı, buram buram Çukurova kokan bir büyük ustayı Yaşar Kemal'i yitirdik. İnce Memed artık öksüz. Rahmet diliyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Dünya Edebiyatı çok büyük bir kalemini kaybetti. Yaşamı boyunca zulüm görenlerin, hakkı yenenlerin sesi olmuş Yaşar Kemal nurlar içinde uyu."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Bir ulu çınarı, bir edebiyat ustasını, Anadolu bilgesini, her kuşağın ortaklaştığı temsilcisini kaybettik."

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Hayatımızın bir tarafında hep vardı Yaşar Kemal. Onu çok özleyeceğiz. Yaşar Kemal'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabır dilerim."

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Yaşar Kemal. Acı haberi aldık, hastaneye gidiyorum."

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Büyük Usta Yaşar Kemal'i kaybettik. Yolun ışık, devri daim olsun. Işıklar içinde uyu. Hep Mazlum Halkın Yanındaydın."
 

    :

    :

    :

    :

    "Siyasilerden Yaşar Kemal mesajı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete