Sığınmacılara göz yaşartıcı gaz ve şok bombası ile müdahale

Yunanistan'ın, Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında tel örgüleri yıkmaya çalışan bir grup sığınmacı ile polis arasında arbede yaşandı. Sınır Tanımayan Doktorlar, en az 260 sığınmacının yaralandığını duyurdu.
Yunanistan-Makedonya sınırından günlerdir geçmeyi bekleyen sığınmacılar arasından yaklaşık 500 kişi, Makedonya ordusu tarafından sınıra yerleştirilen tel örgüleri yıkmaya çalıştı.

Makedon polisi, güvenlik güçlerine taş ve başka cisimler atıldığını, dikenli tellerin birkaç noktada delinmesi üzerine kalabalığa göz yaşartıcı gaz ve şok bombası ile müdahale edildiğini duyurdu.

​Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) en az 260 sığınmacının yaralandığını açıkladı. MSF temsilcisi Achilleas Tzemos, 200 kişiyi soluma güçlüğü, 30 kişiyi plastik mermi yaralanması, 30 kişiyi de diğer rahatsızlıklardan dolayı tedavi altına aldıklarını söyledi.

YAŞAM MÜCADELESİ

Makedon polisi, olaylar sırasında hiçbir sığınmacının Makedonya'ya geçemediğini belirtirken; Yunanistan, kalabalığa karşı göz yaşartıcı gaz kullanılmasını kınadı.

​​Yaklaşık 12 bin sığınmacının bulunduğu İdomeni'deki kampta bir aydır sınırın açılmasını bekleyen sığınmacılar ağır koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak: sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Sığınmacılara göz yaşartıcı gaz ve şok bombası ile müdahale" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete