Reza Zarrab davayı kaybetti

17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının sanıklarından Reza Zarrab, CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında, açtığı davayı kaybetti.
TBMM'nin yürütmeyi denetleme yetkisini kullanma yollarından bir tanesinin de soru önergeleri olduğuna dikkat çeken mahkeme,

"Denetim yetkisi kapsamında bahsi geçen soruşturma dosyasında, davacı ile ilgili bir takım iddiaların gerçek olup olmadığını ortaya çıkarabilmek amacı ile hazırlandığı ve davacıya yönelik hakaret içeren herhangi bir ifadenin kullanılmadığı görülmektedir. Soru önergelerinde kullanılan ifadelerde hukuka aykırılık bulunmamaktadır." dedi.

Reza Zarrab, Tanrıkulu'nun, Meclis Başkanlığı'na verdiği 14 adet soru önergesinde görev ve yetkileri kötüye kullandığını, kişilik haklarını zedeleyerek defaetle siyasete kendisini alet ettiğini iddia ederek, itibarı zedelendiği için her bir önerge için 5 bin TL olmak üzere toplamda 70 bin TL manevi tazminatın ödenmesini talep etti.

MAHKEME MASRAFLARI DA REZA'DAN

Davacının manevi tazminat isteminin yasal koşulları oluşmadığından reddine karar veren İstanbul 22. Asliye Hukuk Mahkemesi, "Peşin alınan harçtan alınması gereken 27,70 TL harcın mahsubu ile bakiye 1.167,75-TL harcın davacıya iadesine, yapılan yargılama giderlerinin davacı üzerinde bırakılmasına, bakiye gider avansının karar kesinleştiğinde talep halinde davacıya iadesine, davalı kendisini vekille temsil ettirmiş olmakla karar tarihinde yürürlükte bulunan A.A.Ü.T. nin 10/3 maddesine göre maktu bin 500 TL vekalet ücretinin davacıdan tahsili ile davalıya verilmesini" kararlaştırdı.

Kaynak: Cihan

    :

    :

    :

    :

    "Reza Zarrab davayı kaybetti" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ