Reuters: “Ankara’daki patlamanın sorumlusu muhtemelen IŞİD”

Reuters'a konuşan ve kimliği açıklanmayan Emniyet kaynakları, ilk bulguların Ankara'daki saldırının kaynağını IŞİD olarak gösterdiğini ileri sürdü
Üst düzey iki Emniyet görevlisinin İngiliz haber ajansı Reuters’a yaptığı açıklamaya göre, Ankara’da dün meydana gelen saldırıya ait ilk bulgular ‘Emek, barış ve demokrasi’ mitingi öncesi düzenlenen bombalı saldırının sorumlusunun IŞİD olduğunu gösteriyor.

İsminin açıklanmasının istenmeyen kaynaklardan biri, “Bu saldırı, Suruç benzeri ve tüm işaretler, o saldırının kopyası olduğunu gösteriyor. Bulgular IŞİD’i gösteriyor” derken, diğer kaynak da “Tüm bulgular saldırıyı IŞİD’in gerçekleştirmiş olabileceğini gösteriyor. Tamamen IŞİD’e odaklandık” ifadelerini kullandı.


BİRİ KADIN BİRİ ERKEK, İKİ CANLI BOMBA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise, olay yerinde saldırının failleri olduğundan şüphelenilen iki kişiye ait ceset parçaları bulunduğu iddia edildi. Adli Tıp uzmanları, cesetlerin kimlere ait olduğunu belirlemek için DNA çalışmaları yürütüyor. Canlı bombalardan birinin bir kadın olduğu ifade edilirken, diğer canlı bombanın 25-30 yaşlarında bir erkek olduğu belirtiliyordu.



NTV Ankara Muhabiri Gökhan Gerçek, “Canlı bombalardan birinin kadın olduğu belirlendi. Erkek olanın bedeninin tamamen parçalandığı ortaya çıktı. Kadının ise uzuvlarının parçalandığı belli oldu. Şüpheli cesetlerinin parmak izlerine bakılıyor. Mobese kameralarından biri kör noktada kaldığı için görüntü alamadı” şeklinde görüş bildirdi.

    :

    :

    :

    :

    "Reuters: “Ankara’daki patlamanın sorumlusu muhtemelen IŞİD”" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete