Muhalefet, Meclis Soruşturma Komisyonu'ndan çekilecek mi?

Dört eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddiaları, savcının takipsizlik kararı üzerine 'aklandı'... Şimdi, Meclis'te söz konusu bakanlar için kurulan Soruşturma Komisyonu'nun akıbeti merak ediliyor... Kozlar, yarın paylaşılacak!
ANALİZ | KARŞI GAZETE


BAKANLAR,  "KOMİSYON SONA ERSİN" BAŞVURUSU YAPABİLİR...

Eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarının yer aldığı iddianame için verilen  "takipsizlik" kararı, Meclis'teki Soruşturma Komisyonu çalışmalarını da etkileyecek.

Öncelikle, adı geçen bakanların, Meclis Başkanlığı'na başvurarak, "takipsizlik kararı verildi, yargı bizi akladı, komisyon çalışmalarını sonlandırın" talebini iletmesi mümkün.

MUHALEFET, KOMİSYONDAN ÇEKİLEBİLİR

Böyle bir başvuru yapılırsa ya da  komisyon çalışmalarının sonuçlanmayacağına kanaat getirilirse, Soruşturma Komisyonu'nun muhalefet partisine mensup üyeleri, çekilme kararı alabilir. Böylece belgeleri bile incelemek için alamayan vekiller, 'bizi çalıştırmıyorlar' tepkisi ortaya koyabilir. Geçen hafta Komisyon Başkanı'nın  dosyaların kopyalarını Bakanların avukatlarına verdiği ortaya çıkmış, belgeleri almalarına izin verilmeyen komisyon üyesi milletvekilleri, duruma tepki göstermişti.

YARIN BELLİ OLACAK

Komisyonun geçen haftaki ilk toplantısında alt komisyon kurulmuş, üç vekilin İstanbul'da bazı görüşmeler yapması ve başka dosyaları incelemesi kararlaştırılmıştı. Ayrıca 46 kişilik tanık listesi de komisyona ve Meclis Başkanlığı'na dinlenme istemiyle teslim edilmişti. Ancak bu yeni gelişme üzerine üyelerin yarın da biraraya gelmesi bekleniyor.  Yarın yapılacak o toplantıda muhalefete mensup vekiller, bundan sonra nasıl bir yol izleyeceklerini de kararlaştıracak. Yarın hem Genel Kurul'da hem de komisyon toplantısında tüm bu nedenlerle gergin saatler yaşanması muhtemel...

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM



    :

    :

    :

    :

    "Muhalefet, Meclis Soruşturma Komisyonu'ndan çekilecek mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ