Muhalefet Komisyonda isyan etti: Bizim yasa tekliflerimizi kendinizinki ile birleştirmeyin!

Kamuoyunda, "Makul şüphe", arama ve el koyma yetkilerin genişletilmesi tartışmaları ile bilinen yeni Yargı Paketi, alt komisyona havale edildi. Toplantıda, tekliflerin birleştirilmesi tartışması yaşandı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL HABER

"BENİM YASA TEKLİFİMİ GARGARAYA GETİRMEYİN!"

Hasip Kaplan-HDP Şırnak Milletvekili:

"Tekliflerimi gargaraya getirtip, yedirmem ben. Bu iki teklifim birbiriyle ilgili değil. Bunların bir arada görülmesi sorunu var. Siz, 'müdafii dosya incelemesin' diyorsunuz. Ben özgürlükleri savunuyorum... Ben paketin bu bölümünde sınırsız dinlemeye karşı çıkıyorum, siz 'yetmez, daha çok dinlensin' diyorsunuz. Biz hukuksuz aramaya karşı çıkıyoruz, siz 'isteyen gelsin kapıyı çalıp arasın' diyorsunuz. Bu üç teklifi ben çalıştım, üç dakikada yazmadım. Ben bunu çalışırken buraya gelip, üç saniyede konuşup gideyim diye yazmadım. 

TEKLİFİNİZ ANAYASA'YA AYKIRI 

Getirdiğiniz düzenleme Anasaya'ya aykırı. Makul şüphe önerisi, Anayasa'ya aykırıdır. Benim teklifim görüşülmeli, sizinki geri çekilmelidir. Ayrıca uluslararası sözleşmelere de aykırıdır. Aksi halde, bizim tekliflerimizi bize geri verin. Kendi teklifinizin içine sokmayın. Bunlar, provokasyon yasalarıdır" 

Sezgin Tanrıkulu- CHP Genel Başkan Yardımcısı:

"Benim teklifim ile sadece madde başlıkları aynı. İçerik farklı. Ben dinlemenin daha da sınırlanması yönünden teklif verdim. Ben kendi teklifimin bu teklifle birlikte görüşülmesini istemem, ayrılmasını istiyorum. Birlikte görüşülmesinden hicap duyarım. 

TEKLİF, ALT KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Başkan Ahmet İyimaya, itiraz üzerine Kaplan ve Tanrıkulu'nun teklifleri ayrıldı, Hükümet'in diğer teklifleri ise birleştirilerek alt komisyona havale edildi. 

KOMİSYON ÜYELERİ

AKP'den Ramazan Can, Recep Özel, Ali İhsan Yavuz, Şuay Alpay

CHP'den Ali Rıza Öztürk, Ömer Süha Aldan

MHP'den Murat Başesgioğlu olarak belirlendi. 

Alt Komisyonda iki ya da üç günlük çalışma sonunda,  teklifin Adalet Komisyonu'nda ele alınması bekleniyor. Ancak  Meclis'in haftaya çalışmama kararı alması nedeniyle, düzenlemenin Kasım'ın ilk haftası görüşülmesi muhtemel. 

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM


    :

    :

    :

    :

    "Muhalefet Komisyonda isyan etti: Bizim yasa tekliflerimizi kendinizinki ile birleştirmeyin!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ