Kuraklık olursa ‘bıyığımı keserim’ demişti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’da kıtlığı yaşanacağına yönelik verilere “İstanbul’da Malazgirt Zaferi’nin bininci yılı 2071’e kadar kadar suyumuz var” sözleriyle yanıt verdi.
Eroğlu, bundan yaklaşık iki yıl önce İstanbul’da ‘su kesintisi’yaşanmayacağını “Aksi takdirde bıyıklarımı kesmek durumunda kalacağım” sözleriyle savunmuştu.

Denizli’de bakanlığının temel atma ve tesis açılışı törenine katılan Eroğlu, Denizli’nin 2040-2050 yılına kadar su sorunu olmamasını yeterli görmediklerini İstanbul üzerinden verdiği örnekle anlattı.

Eroğlu şöyle konuştu: “Büyük düşünüyoruz. Su bir şehirde yeterli dediğimizde en az 30-40 yıl sonrasının ihtiyacını karşılamak esastır. İstanbul’da da bu anlayışla su verdik. Şu anda İstanbul’da 2071 yılına kadar, Malazgirt Zaferi’nin bininci yılına kadar suyumuz var. Şu anda Denizli için de 2060 yılına kadar su ihtiyacını karşılasın diye çalışmalarımızı yaptık.”

Türkiye’yle uğraşanlar tarih sahnesinden silinecek

Sözlerini Türkiye ile ‘uğraşan’ ülkelerin tarih sahnesinden silineceğini ileri sürerek bitiren Eroğlu, “Bazı ülkeler PKK terör örgütünü üzerimize sürerek bir şey yapacaklarını sanmasın. Son terörist etkisiz hale gelene kadar temizlenecek. Şüpheniz olmasın. Bizimle uğraşan o devletler var ya yakında onlarda tarih sahnesinden silinir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: diken.com.tr

 

    :

    :

    :

    :

    "Kuraklık olursa ‘bıyığımı keserim’ demişti" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete