Kocaeli'nde yaşanan skandalı duyuran Ekşi Sözlük yazarları gözaltına alındı!

Kocaeli'ndeki rehabilitasyon merkezindeki çocukların isyanını ortaya çıkaran Ekşisözlük yazarları gözaltına alındı.
Kocaeli’de istismara uğramış çocukların tedavi edildiği bir rehabilitasyon merkezi önünde çekilen görüntüler, Türkiye’yi ağaya kaldırdı. Görüntülerde bir binadan kız çocuklarının “imdat” çığlıkları yankılandı. Bu videoyu çeken ve Ekşisözlük isimli isosyal paylaşım sitesinde paylaşarak kamuoyuna duyuran Kocaeli Üniversitesi öğrencisi iki genç ise, gözaltına alındı.


Hakan Ergin ve Deniz Yalçın isimli gençler evlerinden üniversitelerine gitmek üzere yola çıktıkları sırada etrafı çitlerle çevrili tesisten gelen çığlıklar üzerine güvenlik görevlileriyle konuşmaya çalıştı. Güvenlik görevlilerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı gençler, polisi aradı. Bu sırada yaşanan olayları “Kızlar hala çığlık çığlığa yardım istiyorlardı. Kapıyı üstlerine kilitlemişler ve ‘soyunma odalarında kamera olduğunu, kendilerine işkence edildiğini, aileleriyle görüşmelerine izin verilmediğini` bağırarak söylüyorlardı” şeklinde anlatan gençler, ardından savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere Kocaeli Adliyesi’ne gitti. Olaydan birkaç saat sonra da gençler gözaltına alındı.


”KULAKLARINI TIKAMADILAR”

Gözaltına alınan öğrenciler İzmit Bekirpaşa Polis Karakolu’na götürüldü. İki genç ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, dövüldüklerini öne sürerek polisten şikayetçi oldu. Öğrencilerin avukatı Mehmet Nazım Gençtürk de, “Amaç kurumları ve o kurumlarda özveriyle görev yapan insanları yıpratmak ya da sığınma ihtiyacı olan kadınları ve çocukları zor durumda bırakmak değil. En ufak bir ihmal dahi varsa bunun sorumlusunu tespit etmek ve bu tip olayların tekrarının yaşanmaması için uygulamaya bir nebze katkıda bulunmak. Öğrencilerin tek suçu tanık oldukları çığlıklara pek çoğunun yaptığı gibi kulaklarını tıkamamak” dedi.

Kaynak: sozcu.com.tr / Deniz Ayhan

    :

    :

    :

    :

    "Kocaeli'nde yaşanan skandalı duyuran Ekşi Sözlük yazarları gözaltına alındı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete