Kadir Topbaş'a kötü haber

Kadir Topbaş'ın yargılandığı davada bilirkişinin tarafsızlığını yitirdiği yönündeki itiraz kabul edildi.
Kadir Topbaş’ın kamuyu 400 milyon dolar zarara uğratmaktan yargılandığı davada verilen beraat kararına itiraz mahkemede kabul edildi.

Yargılamada görev alan bilirkişilerin tarafsızlığını yitirdiği yönündeki itirazı İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi haklı buldu.

Kadir Topbaş, “Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyat köyü” metro ihalesinde kamuyu 400 milyon dolar zarara uğrattığı iddiasıyla yargılandığı davada beraat etmişti. İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesince 10 Mart 2014 tarihinde yapılan duruşmada; Kadir Topbaş’ın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında delil yetersizliğinden dolayı beraat kararı verilmişti.

‘KADİR ABİ DİYORLARDI’

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, davanın müştekisi ve suç duyurusunda bulunan İETT Eski Genel Müdür Vekili Cemal Acar’ın itirazı üzerine mahkemenin bilirkişilerin tarafsızlığını yitirdiği konusunda karar verdiğini duyurdu.

CHP’li Atilla Kart, “11 Mart tarihinde yaptığımız basın açıklamasında; duruşmada dinlenilen 4 kişilik Bilirkişi Heyetinin, Büyükşehir Belediye Başkanıyla adeta özdeşleştiklerini, Bilirkişilerin Taraf konumuna geldiklerini, meramlarını anlatırken ‘Kadir Abi’ diyerek ve ayrıca tarihi eserlerden de ‘… çanak-çömleğin ne önemi var…’ anlayışıyla gayri ciddi ve sorumsuz bir yaklaşım içinde olduklarını, bu durumun Bilirkişilik niteliğiyle bağdaşmadığını dile getirmiştik” açıklamasında bulundu.

‘BERAAT KARARINI ORTADAN KALDIRACAK NİTELİKTE’

“Bilirkişiler adeta Büyükşehir Belediye Başkanının savunmanı konumundaydılar” diyen CHP’li Kart, “En hafif deyimiyle ‘Yargının siyasi otoriteye bağımlılığını’ gösteren bürokratik bir yapılanma gerçeği ortaya çıkmıştı. Dosyanın Müştekisi ve Suç Duyurusunda Bulunanı konumundaki İETT Eski Genel Müdür Vekili Cemal Acar’ın üstün gayreti ve takibi sonucunda; itiraz mercii konumunda olan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi 25.03.2015 tarihinde ve oy birliğiyle; Hakimin reddi ve bağlı olarak Bilirkişilerin reddi konusunda ciddi ve somut bir sürecin bulunduğunu hükme bağlamıştır. Bu karar, beraat kararını ortadan kaldıracak niteliktedir” diye konuştu.

CHP’li Kart davayı Yargıtay aşamasında da takip edeceklerini vurguladı.

    :

    :

    :

    :

    "Kadir Topbaş'a kötü haber" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ