Kaçak Saray'a haciz geliyor

AYM, belediyeden alacaklılara haciz yolunu açtı; vatandaş, belediye arsasının üstüne yapılan Cumhurbaşkanlığı konutuna haciz koydurdu.
Beştepe’deki Saray’ın bahçesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesiyle birlikte oturması için inşa edilen konut Erdoğan’lar daha içine girmeden hacze düştü. Belediye, arsayı Maliye’ye devretmek isteyince arsanın icralık olduğu ortaya çıktı. 

HACİZ KOYDURDU

Belediye’den alacaklı çok sayıda kişi, 8 bin 406 metrekarelik konut arazisine haciz koydurdu. Maliye haciz işlemi kalkmadan arsayı üstüne almak istemeyince Melih Gökçek, meclisi toplayıp apar topar ‘haciz kaldırılacak’ kararı aldı.
Yüksek maliyeti ile çok eleştirilen 'AK Saray'a haciz kondu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin alacaklıları, belediyenin Saray'a verilmek üzere Maliye Bakanlığı'na devrettiği Atatürk Orman Çiftliği'ndeki 8406 metrekarelik arsanın üzerine haciz koydurdu.

AYM'NİN KARARI VAR

Anayasa Mahkemesi temmuz ayında aldığı kararla alacaklıların belediye borçlarına karşılık haciz işlemi uygulanmasını engelleyen düzenlemeyi iptal ettiği için Maliye Bakanlığı endişeye kapıldı.

BELEDİYE SORUMLULUĞU ÜSTLENDİ

Endişelenen Maliye, Ankara Büyükşehir'e gönderdiği yazı ile hacizlerin her türlü sorumluluğun belediyeye ait olduğunu ve en kısa sürede kaldırılacağını taahhüt etmesini istedi. Belediye meclisi dün aldığı kararla, söz konusu arsa üzerindeki hacizlerin sorumluluğunu üstlendiğini, hacizlerin kaldırılacağını taahhüt etti.

Kaynak: Meydan / Ünal Livaneli

    :

    :

    :

    :

    "Kaçak Saray'a haciz geliyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete