Türk Başkonsolosu IŞİD ile ilişkiliydi

Irak Parlamentosu'nun IŞİD'in Musul'u işgaline ilişkin hazırladığı raporda sona gelindi.
Irak Parlamentosu, 2014 yılının Haziran ayında Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) eline düşen Musul hakkındaki raporunu tamamladı.

Reuters'in haberine göre, araştırma komitesinin hazırladığı rapor, aralarında dönemin başbakanı Nuri Maliki'nin de bulunduğu çok sayıda üst düzey yöneticiyi Musul'un kaybından sorumlu tutuyor ve bu isimlerin yargılanmasını talep ediyor.

Irak'ın şu andaki başbakanı Haydar İbadi de, Ramadi'nin IŞİD tarafından işgal edilmesinden sorumlu tutuluyor ve yargılanması talep ediliyor.

Raporda Maliki'nin Musul'daki duruma dair eksik bilgiye sahip olduğu, çünkü bölge için seçtiği ordu komutanlarının "yolsuzluğa" bulaştığı iddia ediliyor.

Raporun suçladığı isimler arasında Musul Valisi Adil el-Nuceyfi, eski Savunma Bakanı Sadun el-Duleymi, eski Genelkurmay Başkanı General Babakir Zebari de yer alıyor.

'BAŞKONSOLOS'UN IŞİD'LE İLİŞKİSİ VAR'

Raporun dikkat çekici ve Türkiye'yi ilgilendiren kısmında, IŞİD'in Musul'daki Türkiye Başkonsolosluğu'nu ele geçirerek diplomatları rehin almasına ilişkin araştırma sonuçları da yer alıyor.

All Iraq News Agency'nin haberine göre, rapor, dönemin Başkonsolos'u Öztürk Yılmaz'ı, Musul'un düşüşü sırasında IŞİD'le ilişkide olmakla suçluyor.

İddiaya göre, Nineva Valisi Usame el-Nuceyfi ve Nineva istihbarat şefi Naci Hamid, Başkonsolos'un bölgedeki rolünü gizledi. 

Başkonsolos Yılmaz, geçen Nisan ayında yayımlanan Dışişleri kararnamesi ile birlikte Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye büyükelçi olarak atandı.

Kaynak: SoL

    :

    :

    :

    :

    "Türk Başkonsolosu IŞİD ile ilişkiliydi" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete